Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 08.30 uur

Utrecht, 26-03-2009

Grote verkeerscontole

WIJK BIJ DUURSTEDE- Woensdagmiddag 25 maart hield de politie een grote verkeerscontrole op verschillende locaties.

De politie controleerde aan Remus in Wijk bij Duurstede, aan de Langbroekerweg in Doorn en aan Park Seminarie in Driebergen-Rijsenburg. In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden op een opgevoerde bromfiets, het niet dragen van een gordel, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet hands free bellen.

Verkeerd gedrag

VEENENDAAL- Op woensdag werd een man aangehouden voor onbehoorlijk gedrag. Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie de melding dat een 68-jarige man zich aan de Scheepjeshof onbehoorlijk had gedragen. Hij had hier ook bedreigingen geuit. De man was weggegaan en werd later in de omgeving aangehouden voor bedreiging.

Winkeldief met nepvuurwapen

VEENENDAAL- Op woensdag werd een man aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd. Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een winkel aan de Fluiterstraat. De verdachte was gevlucht en de beveiliger was achter de man aangegaan. Tijdens deze vlucht had de beveiliger gezien dat de man iets weggooide. Dit bleek later een nepvuurwapen te zijn. De winkeldief, een 20-jarige man uit Veenendaal kon uiteindelijk worden aangehouden en hij werd ingesloten.