Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.35 uur

Utrecht, 26-03-2009

Gestolen fiets

WILNIS Twee jongens werden op woensdag 25 maart aangehouden omdat zij een gestolen fiets bij zich hadden.

Rond 22.15 uur zagen agenten twee jongens in een steegje aan de Veenweg staan. Bij het zien van de agenten liep het tweetal weg en liet een fiets staan. De agenten spraken de jongens, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, aan . Op de vraag of de fiets van hem was, gaf de 16-jarige jongen een twijfelend antwoord. Vervolgens gaf hij aan de fiets te hebben gevonden.

De agenten hielden het tweetal aan en namen de fiets in beslag. Uit het verhoor bleek dat de 17-jarige jongen niets met de zaak te maken had. Tegen de 16-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets.

Insluiping

WOERDEN Op woensdagavond 25 maart vond een insluiping in een woning plaats. De verdachte wist te ontkomen.

Kort voor 22.00 uur bevonden de bewoners van een woning aan het Wederikveld zich op de eerste en tweede verdieping van hun woning. Zij hoorden dat hun honden blaften, maar besteedden daar verder geen aandacht aan omdat zij dachten dat er iemand over straat langs het huis liep. Rond 22.00 uur hoorden zij echter dat één van de honden vanuit de tuin blafte, terwijl de achterdeur dicht was. Zij gingen poolshoogte nemen en de bewoner zag nog net een schim over hun tuinschutting verdwijnen. Uit de woonkamer waren onder andere een tas en computerapparatuur gestolen. De bewoner is nog op straat gaan kijken, maar trof de verdachte niet meer aan.

Het ergste vonden de beide bewoners dat het oppasboekje van hun baby in de gestolen tas zat. In dat boekje noteerde de oppas elke keer bijzonderheden over de baby.

Aan getuigen die rond 22.00 uur op of rond het Wederikveld iets bijzonders hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Jongen gewond

KAMERIK Een jongen raakte op woensdag 25 maart gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 16.00 uur reed een 67-jarige automobilist uit Kamerik over de Overstek. Over het trottoir liep een 7-jarige jongen uit Kamerik. Ter hoogte van de sporthal stak de jongen plotseling de weg over en werd door de auto aangereden. Een passant bracht het slachtoffer direct naar de huisarts in Kamerik, maar die liet toch een ambulance ter plaatse komen, waarna de jongen naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden werd gebracht. Hij had letsel aan zijn gezicht en buik.