Gemeente Leeuwarden

Wethouder Roel Sluiter tekent overeenkomst sociaal pension Willemsstate

Een omwonende van de Willemskade, maatschappelijke opvang Zienn en de gemeente Leeuwarden zijn het eens geworden over het vertrek van sociaal pension Willemsstate uit de Schoolstraat. Wethouder Roel Sluiter (Zorg en Opvang), directeur Kees van Anken van Zienn en de heer Zeinstra ondertekenden hiervoor op woensdag 25 maart de 'Vaststellingsovereenkomst Willemsstate'.

De gemeente Leeuwarden was in een juridisch geschil verwikkeld met de heer Zeinstra over de bestemming van het pand. Het pension zou volgens hem niet passen binnen de eisen die gesteld worden aan kamerverhuur. De Raad van State stelde hem in maart 2009 in het gelijk. De gemeente moest daardoor een tijdelijke ontheffing voor het pand regelen, die in 2010 afloopt.

Na een aantal goede gesprekken zijn de partijen tot duidelijke afspraken in een overeenkomst gekomen. De afspraken hebben betrekking op de verblijfsduur van het pension. Zienn doet haar uiterste best om het pension voor 1 juli 2010 te verhuizen naar een andere locatie. Lukt dat niet, dan wordt het pand uiterlijk op 1 juli 2011 ontruimd en verlaten.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 40 02.