Ingezonden persbericht



---

Sky-taxi.nl breidt uit naar Rotterdam

Rotterdam Airport, 26 maart 2009

Nieuwe vorm van betaalbaar maatwerkvliegen versterking voor vliegveld

Sky-taxi.nl start met een vestiging op Rotterdam Airport en neemt tevens een tweede taxi-jet in dienst. Dat tweede toestel komt op Rotterdam. Sky-taxi.nl ziet niet alleen een groei in maatwerk taxi-vliegen, maar ook in de vraag naar betaalbare taxi-jets als alternatief voor grote dure luxejets. Ook het kwaliteits- en ambitieniveau van Rotterdam Airport speelt mee. Sky-taxi.nl, opgericht door voormalig CDA-kamerlid Roland Kortenhorst, startte in september 2008. Het bedrijf biedt vluchten op maat die veel tijd besparen doordat rechtstreeks gevlogen wordt van en naar de meest gunstig gelegen luchthavens en volgens een puur door de klant zelf bepaalde dienstregeling.

"Dit is voor ons een strategische stap voorwaarts. We kunnen nu vliegen van de twee belangrijkste luchthavens in Nederland. Met op beide velden hetzelfde glasheldere product: no-nonsense maatwerk vliegen voor zakelijke reizigers met de meest economische zakenjets die er bestaan" aldus oprichter en directeur Kortenhorst.

Luchthavendirecteur Wondolleck verwelkomt Sky-taxi met open armen: "De vestiging van Sky-taxi.nl onderstreept andermaal het belang van Rotterdam Airport voor met name de zakelijke reiziger in de regio. Op één dag meerdere buitenlandse bezoeken afleggen of direct naar de luchthaven vliegen die zo dicht mogelijk bij de eindbestemming ligt voegt écht iets toe. Tijd is geld. Veel zakelijke gebruikers hebben immers overvolle agenda's. Met Sky-taxi biedt Rotterdam Airport gewoon een nieuwe vorm van vliegen. Honderden Europese bestemmingen zoals München, Bilbao en Aberdeen zijn nu vanaf Rotterdam rechtstreeks te bereiken. Skytaxi vult het gat tussen enerzijds de, zeker als je moet overstappen, tijdrovende lijndiensten, en anderzijds de geweldig flexibele, maar normaliter bijna onbetaalbare, charterjets. Met Sky-taxi.nl worden een taxi-jet bereikbaar voor een veel grotere groep zakenmensen. Dit geldt tevens voor bestaande jet-gebruikers die gewoon minder geld willen betalen voor een reis van klasse. Bovendien scoren de vliegtuigen van Sky-taxi ook in milieu opzicht erg gunstig. Wat wil je nog meer?"

Sky-taxi.nl vliegt met hypermoderne vliegtuigen van het type Cessna Citation Mustang, een tweemotorig straalvliegtuig voor maximaal 4 passagiers. Deze nieuwe generatie toestellen kwamen in 2007 op de markt. Het lage brandstofverbruik en een nuchtere bedrijfsvoering resulteren in een relatief lage vliegprijs. Zo kunnen 4 man op één dag heen en weer naar Lübeck voor totaal zo'n 4300 ¤. Of een retour Hamburg voor 4900 ¤.

Naar verwachting zal de vloot van Sky-taxi.nl gedurende 2009 verder groeien. Kortenhorst is daar optimistisch over: "We zien in deze moeilijke tijden een toenemende vraag naar no-nonsense  zakenjet-vervoer voor een zo laag mogelijke prijs. Zeker nu kiezen mensen voor gewoon zo efficiënt mogelijk van A naar B, zonder nodeloze poespas, files naar een luchthaven of een te groot toestel dat het allemaal duurder maakt. Mustangs zijn gewoon net zo geriefelijk als de traditionele zakenjets, alleen ze kosten de reiziger beduidend minder. En dat blijkt welkom in deze dagen...., ook voor de meest veeleisende reiziger. Vooral nu moeten zakenmensen en diplomaten meer dan ooit achter hun werk aan. Vier bezoeken in drie landen op één dag? Met Sky-taxi.nl kan dat!"

Inlichtingen:    
Roland Kortenhorst (Sky-taxi.nl) 06 -  51 60 64 02 Désirée Breedveld (Rotterdam Airport) 010 - 44 63 449 Klik hier voor een foto van Dhr. Wondolleck en Dhr. Kortenhorst

Hoge resolutie foto's aan te vragen via info@rotterdam-airport.nl


© 2009 Rotterdam Airport BV