Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen / Donderdag 26 maart

Reeleezee introduceert directe online koppeling met internet boekhouding voor alle zakelijke ABN AMRO rekeninghouders

Omslachtige import van mutatie bestanden uit Internet Bankieren voortaan overbodig

De meer dan 10.000 ondernemers die hun internet boekhouding bij Reeleezee afnemen kunnen de ABN AMRO bankmutaties vanaf nu automatisch laten verwerken in hun financiële administratie. Hiervoor is wel een zakelijke rekening bij ABN AMRO benodigd. Vanwege de koppeling tussen ABN AMRO Internet Bankieren en Reeleezee Internet boekhouding wordt een belangrijk onderdeel van de MKB-administratie geautomatiseerd. Banktransacties hoeven niet langer te worden ingevoerd of via bestanden te worden geïmporteerd, maar worden direct in de boekhouding van de ondernemer met een Reeleezee boekhouding verwerkt. Om gebruik te maken van Internet Boekhouden, zoals deze nieuwe dienst heet, dient een gebruiker ABN AMRO toestemming te geven om mutaties door te zenden en bij Reeleezee een abonnement voor internet boekhouding af te sluiten.

Reeleezee verwacht dat deze manier van boekhouden in de komende jaren de nieuwe standaard zal worden. De voordelen en het gebruiksgemak zijn zo evident dat het handmatig overtypen of met zogeheten MT-940 bestanden inlezen van transacties in de boekhouding duur, traag en onnauwkeurig is.

Wilko Stronks, oprichter en directeur van Reeleezee, noemt de samenwerking tussen grootbank ABN AMRO en Reeleezee een doorbraak. 'Het gemak van deze koppeling is precies wat wij met Reeleezee sinds onze start in al onze producten willen leggen. Maar er komt op allerlei gebieden, zoals techniek en veiligheid, heel wat bij kijken voordat je dit grote gemaksvoordeel ook daadwerkelijk aan honderdduizenden zakelijke rekeninghouders kunt aanbieden. We zijn dan ook erg blij dat we in ABN AMRO een partner gevonden hebben voor wie gebruiksgemak en online voordelen voor de MKB-klant net zo zwaar tellen als bij Reeleezee.

De samenwerking tussen Reeleezee en grootbank ABN AMRO is voor ondernemers een enorme stap voorwaarts vanwege de directe koppeling tussen bank en boekhouding. 'Deze samenwerking brengt de voordelen van online boekhouden en bankieren binnen het bereik van een groot deel van het gehele Nederlandse MKB: de zakelijke klanten van ABN AMRO', zegt Stronks.

Het direct naar de boekhouding doorsturen van ABN AMRO mutaties is een service die kosteloos wordt aangeboden aan alle ABN AMRO rekeninghouders met een abonnement op Reeleezee internet boekhouding.

Over Reeleezee
Reeleezee levert financiële toepassingen zoals boekhouden, facturering en urenregistratie als een dienst via Internet voor een vast bedrag per maand. Reeleezee maakt toepassingen voor ondernemers en voor administratie- en accountantskantoren.

Voor meer informatie Reeleezee www.reeleezee.nl

Jan Jacobs of Wilko Stronks
Directie Reeleezee

T +31 (0)346-258080
M +31 (0)6 -51-593030
(jjacobs@reeleezee.nl, wstronks@reeleezee.nl)