Amsterdam RAI

Persbericht

Nederlandse automobilist positief over rookverbod in auto

Mannen flirten in file meer dan vrouwen

Amsterdam, 26 maart 2009 - In de file flirten mannen aanzienlijk meer dan vrouwen en radio luisteren is voor iedereen veruit het populairste tijdverdrijf in de auto. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 800 personen van 18 jaar en ouder, in opdracht van AutoRAI. Uit het onderzoek blijkt ook dat 59 procent van de Nederlanders wel iets voelt voor een rookverbod in de auto. Circa tweederde van de respondenten heeft goede hoop dat het alcoholslot zal voorkomen dat mensen met te veel alcohol op achter het stuur kruipen. AutoRAI 2009 wordt gehouden van 1 tot en met 11 april 2009 in Amsterdam RAI.

Het onderzoek toont aan dat popmuziek de favoriete muziek is van Nederlandse automobilisten, zeker bij vrouwen. Men luistert ook graag naar Nederlandstalige muziek. Andere muzieksoorten scoren minder, hoewel relatief veel mannen in de auto kiezen voor klassieke muziek, house of heavy metal.

Ondanks de frequent voorkomende files wordt er nog altijd bijzonder weinig gecarpoold: van de ondervraagden zegt slechts 2 procent dagelijks te carpoolen, echter 84 procent doet het nooit. Toch behoort bijpraten met medepassagiers tot de populairste bezigheden tijdens het autorijden.

Een andere opvallende score is dat 28 procent van de mannen vindt dat zij beter autorijden dan vrouwen, en 10 procent van de vrouwen vindt juist dat zij beter rijden dan mannen. Vrouwen met een motorrijbewijs bezitten veel vaker een motor dan mannen die een motorrijbewijs hebben. De slooppremie waarover de regering deze dagen praat, kan voor vijftien procent van de Nederlandse automobilisten een reden zijn om de oude auto in te ruilen voor een nieuwe.

Over AutoRAI 2009
AutoRAI 2009 kent een vernieuwde opzet. De auto's staan niet per merk op een stand, maar vergelijkbare auto's worden bij elkaar geëxposeerd. Dit concept biedt zowel exposanten als bezoekers belangrijke voordelen. De grootste hal van Amsterdam RAI, de Europahal, wordt ingericht voor een uniek evenement, 'AutoRAI Life'. Hier worden dagelijks spectaculaire live shows aan het publiek gepresenteerd rond concept cars, primeurs, nieuwe auto's en sportauto's. Het nieuwe RAI-gebouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor!, een aparte tentoonstelling voor motorfietsen en (motor-)scooters die voor bezoekers van AutoRAI vrij toegankelijk is. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. AutoRAI 2009 is geopend van 1 tot en met 11 april. Op 31 maart vindt de Exclusive Preview plaats, waarvoor kaarten uitsluitend via www.autorai.nl en www.carros.nl kunnen worden besteld.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.


---
Noot voor de redactie /