Ingezonden persbericht



- Persinformatie -

Thomas Cook Nederland opgelucht over afschaffing Vliegtax

Klanten krijgen vliegtax retour

De vorig jaar juli ingevoerde vliegtax voor vliegtuigpassagiers gaat per 1 juli 2009 weer verdwijnen. Het voornemen hiertoe maakt deel uit van het pakket van maatregelen, waarmee het kabinet de economie wil stimuleren. Thomas Cook Nederland heeft zich de afgelopen periode stevig verzet tegen deze zogenaamde milieumaatregel en is opgelucht dat de vliegbelasting nu wordt afgeschaft. "Een steun in de rug voor Nederlandse consument en voor de reisbranche" aldus topman Gert de Caluwe van Thomas Cook Nederland. De aankondiging van de maatregel leidde al tot veel extra telefoontjes met vragen van klanten bij het callcentre van Thomas Cook Nederland.

Thomas Cook Nederland, waar onder meer de touroperators Vrij Uit en Neckermann deel van uit maken, heeft een projectteam opgezet die de afschaffing van de vliegtax voor de klanten in goede banen leidt. De prijzen van de vakanties met vertrek vanaf 1 juli aanstaande worden met onmiddellijke ingang aangepast. De afschaffing geldt voor alle vluchten die vanaf 1 juli plaats vinden. Voor mensen die al een vakantie hebben geboekt met vertrek na 1 juli, volgt Thomas Cook Nederland de richtlijnen van de ANVR. De afschaffing van de vliegtax bespaart een vertrekkende passagier ¤11,25 op Europese vluchten en ¤45,- op intercontinentale vluchten.

Over Thomas Cook Nederland
Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de touroperators Neckermann en Vrij Uit en het retailmerk Thomas Cook Travel Shops. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1,3 miljoen Nederlanders de vakantie. In totaal werken er zo''n 1.000 medewerkers bij Thomas Cook Nederland, waarvan zo''n 500 medewerkers werkzaam zijn op de 170 Travel Shops verspreid over heel Nederland.

Thomas Cook Nederland is onderdeel van Thomas Cook Group plc. die met een omzet van 12 miljard euro, beursgenoteerd is in Londen. Ieder jaar kiezen meer dan 19 miljoen mensen ervoor om met Thomas Cook Group plc. te reizen. De Thomas Cook Group met wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers en een vloot van 97 vliegtuigen, is de tweede reisorganisatie in Europa en de derde in de wereld.

Hoofddorp, 26 maart 2009


---