Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 maart, 2009

Weinig progressie tijdens test op Valencia
Carlo van Dam: "Nog veel werk te verzetten"

VALENCIA - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft deze week getest op het circuit van Valencia in Spanje. Afgelopen maandag en dinsdag reed Carlo met de Dallara-Volkswagen van het nieuwe Kolles & Heinz Union team waarmee hij vorige week al testte in Portugal. Carlo, vorig jaar F3-kampioen van Japan, start dit jaar in het Europees kampioenschap Formule 3. Na de test in Spanje concludeerde Van Dam: "We hebben nog veel werk te verzetten. We komen vooralsnog veel snelheid tekort en zullen een paar serieuze problemen met onze auto op moeten lossen, willen we in Hockenheim (waar op 16 en 17 mei as. het EK begint) vooraan mee kunnen rijden."

"De rondetijden spreken voor zich", zegt Carlo. "We hebben het duidelijk niet over details: als je auto in de Formule 3 bijna twee seconden per ronde tekort komt, gaat het niet over een vleugel iets steiler of vlakker zetten. Net als in Portugal, waren op Valencia alle teams die aan het EK deelnemen aanwezig en was het gat tussen ons en de kop fors. Simpel gesteld: de wegligging van onze auto is nog verre van optimaal en hoewel we van alles hebben geprobeerd, hebben we de oplossing nog niet gevonden. Wel staat

vast dat het nu natuurlijk niet om het hier en daar wat fine tunen gaat, maar dat we een aantal fundamentele zaken uit te zoeken hebben. Ik denk altijd liever aan de oplossing dan aan het probleem, dus samen met het team moeten we er nu alles aan doen om de juiste antwoorden te vinden. Het aantal testritten dat je mag maken is reglementair beperkt, we mogen nog maar een paar dagen inplannen en dan moeten we klaar zijn voor de start van het seizoen op Hockenheim."

END

Contact details (please do not publish)

Carlo van Dam +31 (0) 617 064 833
Mark Koense +31 (0) 653 105 404
E-mail
mail@carlovandam.nl

Online links

www.carlovandam.nl
www.volkswagen-motorsport.com
www.f3euroseries.com
www.carlovandam.nl






---- --