Gemeente Utrecht


Sporten op de Uithof ook mogelijk tijdens en ná bouw transferium Uithof?
Mondelinge vragen van mevrouw G.A. Oskam, gemeenteraad 26 maart 2009

Tijdens de besprekingen over de Visie Uithof, die op 11 december 2007 in de commissie Stedelijke Ontwikkeling is vastgesteld, is door insprekers, D66 en diverse andere politieke partijen aangegeven dat er een oplossing zou moeten komen voor het verplaatsen en eventueel uitbreiden van de sportvelden ten behoeve van de realisatie van het transferium. Eerder was dit aan de Utrechtse Studentensportstichting Mesa Cosa (USS MC) en de Sportraad Utrecht door de Universiteit toegezegd in het kader van "nieuw voor oud".

Wethouder Bosch heeft daarop het volgende toegezegd: "Rondom het transferium kunnen een aantal beheersafspraken en afspraken over het faciliteren van bepaalde ontwikkelingen worden gemaakt. De wethouder is bereid om te kijken of de huidige structuren voldoende zijn."

Na tweeënhalf jaar meedenken door USS MC is er vorige week duidelijk geworden dat er geen beheersafspraken kunnen worden gemaakt over verplaatsing van de velden en zeker niet voor uitbreiding. Dit i.v.m. de te krappe tijd voor de start van de bouw van de P+R Uithof in 2010, conform het Bereikbaarheids Offensief Randstad. In een overleg d.d. 24 maart jl. hebben de Sportraad Utrecht en de studentensportverenigingen die dit plan aan gaan dit te horen gekregen.

D66 heeft daarom de volgende vragen:
1. Is het college het met D66 eens dat, ook tijdens en na de bouw van de P+R Uithof, de Uithof een volwaardige sportvoorziening dient te behouden?
2. Bent u bereid te kijken of, in overleg met de Sportraad Utrecht/USS MC en de Universiteit, er een oplossing kan komen voor een juiste verplaatsing van de sportvelden op de Uithof?
3. Bent u bereid om, samen met de wethouder sport, een overleg aan te gaan met de Sportraad Utrecht/USS MC en de Universiteit om een integrale oplossing te bewerkstelligen voor de krapte aan sportvelden op de Uithof?


Marlies Trooster

secretaresse

Griffie Gemeenteraad Utrecht


( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 m.trooster@utrecht.nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

---- --