Inschrijving voor ICTRegie Award van start

Aanmelding sluit op 12 april, genomineerden op 12 mei tijdens ICTDelta bekendgemaakt

Den Haag, 26 maart 2009 - De inschrijving is gestart voor de ICTRegie Award: een prijs voor het succesvol gebruikmaken van kennis, voortkomend uit Nederlands wetenschappelijk onderzoek, voor economische of maatschappelijk winstgevende toepassingen. Uitreiking van de award vindt plaats tijdens de Nationale ICT Awards op 27 mei 2009 in Den Haag. De aanmeldingstermijn sluit op 12 april 2009.

De ICTRegie Award is een van de vier prijzen die wordt uitgereikt tijdens de Nationale ICT Awards. Andere ICT-prijzen die dan worden uitgereikt zijn de InnovatieSalon Award (innovatie met ICT), de ICT~Milieu Award (duurzaamheid en ICT) en de Broos van Erp Prijs (innovatieve ICT-toepassing door startende MKB'ers).

Over de ICTRegie Award
ICTRegie wil met de prijs aandacht geven aan succesvolle toepassingen met economische impact of maatschappelijke relevantie die zijn voortgekomen uit Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Doel is hiermee de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven verder te stimuleren. De prijs bestaat uit een in beperkte oplage vervaardigde, bijzondere trofee en een oorkonde. De Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, zal op 12 mei tijdens het ICTDelta Congres de genomineerden voor de ICTRegie Award bekendmaken.

De jury voor de ICTRegie Award bestaat dit jaar uit Gerard van Oortmerssen (Directeur van ICTRegie en voorzitter van de jury), Jan van Leeuwen (Hoogleraar informatica aan de Universiteit van Utrecht en lid van de Adviesraad van ICTRegie), Kees Donker (Executive Innovation & Technology bij IBM), Willem Zwalve (Directeur Innovatie bij SenterNovem) en Jan Piet Barthel (Hoofd bureau ICTRegie en secretaris).

De ICTRegie Award werd eerder gewonnen door Peter Boncz van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) voor het ontwikkelen van zoektechnieken, waarmee in recordsnelheid complexe gegevensbestanden geanalyseerd kunnen worden. In 2007 werd de trofee gewonnen door Paul Havinga van Ambient Systems voor de ontwikkeling intelligente draadloze sensornetwerken voor verschillende toepassingen.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de deelnamecriteria. Inschrijvingen kunnen worden toegestuurd aan Jan Piet Barthel: Barthel@ictregie.nl

Over ICTRegie
ICTRegie is het nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en innovatie. ICTRegie heeft als missie "Het vergroten van de Nederlandse innovatiekracht door Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)". De centrale rol van ICTRegie is het vergroten van het elan, de interactie en de dynamiek en het stimuleren van creativiteit.

Ingezonden persbericht