PointCarré, Gazelle 'Middenbedrijf' van 2009!

26/03/2009 11:02

STILIS COMMUNICATION

Florenville, 26 maart 2009: Afgelopen woensdag vond de traditionele "Gazellen"-avond plaats van de provincie Namen en Luxemburg. Zes bedrijven sleepten de titel "Ambassadeur Trends Gazellen 2009" in de wacht. In de categorie "middenbedrijven" zag de keten PointCarré zijn succes bevestigd, met als orgelpunt de recente opening van de winkel in Marche, de grootste in de reeks met een oppervlakte van maar liefst 1.200m².

Het magazine Trends Tendances selecteert elk jaar - uit de lijst van Belgische ondernemingen in de Trends Top 100.000 - de 600 bedrijven die, in Wallonië, de grootste groei kenden en die bijgedragen hebben tot het plaatselijk economische dynamisme. Deze "gazellen" zijn toonaangevend op het vlak van innovatie en tewerkstelling.

De 100 geselecteerde bedrijven voor de provincies Namen en Luxemburg kregen hun "Gazellen"-diploma uitgereikt in het kader van een ceremonie georganiseerd door de Kamers van Koophandel en Industrie van Namen en Luxemburg en door Trends Tendances. Deze laatste profiteerde eveneens van de gelegenheid om de namen aan te kondigen van de 6 bedrijven die, elk in hun categorie (klein, midden en groot), de titel van "Ambassadeur Trends Gazellen 2009" in de wacht sleepten. De nieuwigheid dit jaar: de "Gazellen"-ambassadeurs behouden hun titel voor een periode van 3 jaar.

PointCarré is dus uitgeroepen tot ambassadeur voor de categorie "middenbedrijven", waarvan de omzet van het startjaar zich tussen de 1 en 10 miljoen euro situeerde. Dit bedrijf levert een grote bijdrage aan de regionale ontwikkeling op het vlak van tewerkstelling, innovatie en concurrentiekracht. En dit is niet de eerste keer dat PointCarré in de prijzen valt! Zo werd het in 2004 al beloond voor zijn inspanningen met de "Prijs van Innovatie" op het Franchising Salon georganiseerd door de Belgische Franchise Federatie.

Eind 2006 werd PointCarré bekroond door het Fedis (Belgische Federatie van de Distributie) als "Bedrijf van het jaar". De Fedis-jury kon vooral bekoord worden door het originele concept van PointCarré. En PointCarré werd dit jaar ook genomineerd voor de prijs "Négocio du Retailer" én voor de "Grand Prix Wallon de l'entreprenariat".

Contact:

Benoit Devrin

benoit.devrin@pointcarre.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel