Gemeente Apeldoorn

Op dit persbericht rust een embargo tot donderdag 26 maart 2009, 18.30 uur

Koninklijke Onderscheiding voor de heer E. Elzenga

De heer drs. E. Elzenga (65) ontvangt donderdag 26 maart 2009 uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens een feestelijke afscheidsbijeenkomst op Paleis het Loo Nationaal Museum.

De heer Eelco Elzenga is vanaf 1984 werkzaam als adjunct-directeur en hoofdconservator van Paleis het Loo. Het was tevens het jaar van de openstelling van het museum. De heer Elzenga was betrokken bij de restauratie van Paleis het Loo en heeft de historische afdeling van de oostvleugel opnieuw ingericht en een tentoonstellingsbeleid ontwikkeld. Dit leidde onder meer tot bijzondere samenwerkingsprojecten met het Haagse, Engelse, Zweedse, Deense en Japanse hof en diverse musea. Voor het Loo organiseerde hij groots opgezette evenementen, zoals het vuurwerk in de paleistuin, concerten en theatervoorstellingen. Ook was hij intensief betrokken bij feestelijke ontvangsten voor de Koninklijke Familie. Vanaf januari 2008 is de heer Elzenga vrijgesteld van zijn reguliere taken om zich volledig te kunnen wijden aan een toekomstig tentoonstellingsproject in samenwerking met de Nieuwe Kerk in Amsterdam over de geschiedenis van de inhuldiging van de Nederlandse koning.

Naast zijn werk voor Paleis het Loo was de heer Elzenga als bestuurslid en adviseur betrokken bij diverse stichtingen en werkgroepen op het gebied van musea en cultureel erfgoed. Zo publiceerde hij regelmatig artikelen in vaktijdschriften met betrekking tot de architectuur en de geschiedenis van het Huis van Oranje. Tevens was hij bestuurslid bij de Stichting Het Catharijneconvent.

Einde persbericht.