Eric Boonstra (44) wordt Commercieel Directeur van EvoSwitch


HAARLEM, 20090326 -- EvoSwitch, het Nederlandse carrierneutrale datacenter dat CO2-neutraal opereert, heeft Eric Boonstra (44) aangetrokken als Commercieel Directeur. Boonstra werkte hiervoor als Branche Directeur bij Alfa Delta Compendium. Eerder stond hij aan het hoofd van Siemens Procurement en Logistics.

Eric Boonstra is per 1 maart 2009 begonnen en krijgt de verantwoordelijkheid om het huidige klantenportfolio van EvoSwitch verder uit te bouwen. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook internationaal. Boonstra: "Ik zie het als mijn doel om onder andere overheidsorganisaties en top-500 bedrijven, waaronder banken en verzekeraars, te laten zien wat een geavanceerde en `groene' datacenteromgeving zoals EvoSwitch voor hen kan betekenen."

"EvoSwitch vertegenwoordigt als eerste in Nederland een nieuwe generatie datacenters die uiterst efficiënt, energiezuinig en veilig zijn ingericht," zegt Boonstra. "Het Duitse Ministerie van Milieu heeft EvoSwitch daarom als 1 van de 11 energiezuinige datacenters wereldwijd bestempeld. Ik weet dat Corporate organisaties grote behoefte hebben aan dergelijke faciliteiten om hun apparatuur onder te brengen."

KLM, ProRail, Essent, Rabobank
De datacenterbranche is nieuw voor Boonstra, maar vanuit zijn vorige werkplekken ziet hij belangrijke raakvlakken. "Bij Siemens werkte ik binnen de techniek en bij Alfa Delta Compendium had ik de leiding over een business unit, om bedrijven in verschillende markten te ondersteunen en adviseren bij hun inkoopproces. Banken, verzekeraars, IT-bedrijven en bedrijven in de logistiek, dat soort organisaties. Met klanten zoals KLM, Transavia, Schiphol Group, ProRail, Essent en Rabobank."

Boonstra heeft daarmee ruime ervaring met inkoopprocessen en inkoopafdelingen, waaronder ook de inkoop van ICT en facilitaire diensten. "Bij EvoSwitch zit ik aan de andere kant van het inkoopproces. In dit geval lever ik de diensten waarmee deze bedrijven hun datacenteractiviteiten op een efficiënte, energiezuinige en veilige manier kunnen outsourcen."

Datacenter marketing
De overstap van de Inkoop- naar de Verkoopkant is een bewuste keuze. Boonstra: "Ik heb veel Inkoop- en managementervaring, maar mijn hart ligt toch bij Sales & Marketing en het managen van die processen. De afgelopen 4 jaar was ik bijvoorbeeld mede verantwoordelijk voor het initiëren van de CPO-dag, die inmiddels is uitgegroeid tot dé dag voor inkoopprofessionals. Deze netwerkgedachte, waar je gelijkgestemden in een soort platform bijeen brengt, dat spreekt me erg aan. Ik ga kijken hoe ik bij EvoSwitch invulling kan geven aan die benadering."

Eric Boonstra op Linkedin:
www.linkedin.com/pub/2/356/88

Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,6, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen en een ruimbemeten vloeroppervlak van meer dan 9000 vierkante meter. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun IT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. Het datacenter heeft een totale capaciteit van 20 Megawatt. Met deze stroomcapaciteit kan EvoSwitch klanten garanderen dat er altijd genoeg energie voor handen is. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Bedrijven die hun apparatuur binnen EvoSwitch plaatsen, kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo's in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com).





Ingezonden persbericht