SNR Schouten Global boekt omzetgroei en uitstekend 2008 resultaat


opleidingen en trainingen in trek

ZALTBOMMEL, 20090326 -- SNR Schouten Global, de houdstermaatschappij van de in opleiding en training gespecialiseerde divisies Schouten&Nelissen Groep, SNR Schouten Deelnemingen en SNR Schouten Training, heeft over 2008 een omzet gerealiseerd van Euro 76,7 miljoen, 9,4% meer dan in 2007. Gecorrigeerd voor afgestoten activiteiten die in 2007 nog bijdroegen aan de omzet, bedroeg de groei 13,8%. De winst voor interest en belastingen (EBIT) steeg met 35% naar Euro 8,1 miljoen. In 2007 was dit Euro 6,0 miljoen.

Het netto resultaat kwam uit op Euro 5,4 miljoen, nagenoeg gelijk aan 2007 toen sprake was van bijzondere belasting baten. Bestuursvoorzitter Jan Schouten van SNR SChouten Global toonde zich zeer tevreden met de resultaten.


De EBIT werd gestuwd door de omzetgroei en een bijzondere opbrengst uit onroerend goed. Verdere investeringen in internationale activiteiten, hogere marketing uitgaven en reorganisatiekosten waren eveneens op de winstontwikkeling van invloed.

In Nederland boekten met name de opleiding en trainingsinstituten Schouten&Nelissen, KDI, Schouten&Nelissen University, ISBW, ISBW Hogeschool en ISES International uitstekende resultaten. Ook de internationale activiteiten van Schouten Global in China, Polen, Duitsland en Belgie deden het goed. Zowel individuele studenten als ondernemingen en instellingen blijken ook in turbulente tijden geĂŻnteresseerd in opleiding en training.

Eind 2008 werkten bij de ondernemingen van SNR Schouten Global 512 fte's en werden 854 freelance trainers en docenten ingezet. In totaal stonden 20.650 deelnemers ingeschreven voor open cursussen en opleidingen en werd met 6780 klanten samengewerkt. Inclusief coaching lopen er 3280 bedrijfsinterne projecten.

Strategie en verwachting 2009
Ook voor 2009 houdt de raad van bestuur van Schouten Global vast aan haar strategie waarin excellente kwaliteit, verdere internationalisering en voortgaande innovatie een grote rol spelen. De huidige wereldwijde turbulentie leidt er toe dat de onderneming op dit moment geen uitspraken doet over de omzetontwikkeling.

SNR Schouten Global