Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, januari 2009

Cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen' in Velp

Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep als het gaat om ongelukken in en rond het huis. Jaarlijks komen ruim 50.000 kleine kinderen terecht in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval. Voor ouders van kinderen organiseert Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland daarom de cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen'.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren: thuis, op straat of op bezoek bij oma. Bleekmiddel lijkt net limonade. Een knikker ziet eruit als een snoepje. Een ruk aan het tafelkleed en de theepot komt in beweging. Direct na een ongeval is het van groot belang dat de juiste hulp wordt gegeven. Tijdens de vier bijeenkomsten die gegeven worden door een ervaren verpleegkundige wordt geleerd hoe snel en op een goede manier gereageerd kan worden en hoe ongelukken voorkomen kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale oefenpoppen. Medische kennis is niet vereist om aan de cursus deel te nemen.

Informatie

Bij voldoende belangstelling start op donderdag 26 maart 2009 de cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen' in het gebouw aan de Pres. Kennedylaan 326 te Velp. Deze cursus van vier bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor ouders van kinderen tussen nul en tien jaar. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur. Informatie en inschrijving via de website www.stmg.nl. Indien u lid bent van onze ledenvereniging ontvangt u 50% korting op deze cursus. Voor meer informatie kunt u ook bellen met het Cursusbureau, telefoon (026) 376 15 16, maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

|