KNHS


Rondje educatie spierproblemen bij paarden

3 maart 2009
spierproblemen

ERMELO (KNHS) Donderdagavond 26 maart verzorgt Ellen Immink op het KNHS-centrum in Ermelo een rondje educatie over het voorkomen en oplossen van spierproblemen. Immink heeft de uit Amerika afkomstige Jack Meagher Methode naar Nederland gebracht en leidt therapeuten op. Doel van deze methode is dat een paard zich weer een Happy Athlete voelt.

Om tot optimale prestaties te komen zijn verschillende zaken belangrijk. Goede hoefverzorging, veterinaire zorg, voeding, huisvesting, gebitsverzorging en de training spelen een belangrijke rol. Een paard moet op natuurlijke wijze kunnen bewegen zonder spierproblemen. Iedere spier die problemen geeft in het lichaam werkt actief tegen in de beweging en geeft pijn. In het werk merk je dat een paard onrustig en wisselvallig wordt, ook de oefeningen brengen problemen met zich mee.

Tijdens deze avond krijg je antwoord op vragen als Welke spieren in het paardenlichaam zijn verantwoordelijk voor welke beweging? Hoe ziet een correcte stap, draf of galop er uit? Hoe bouw je de juiste spierkracht op? Wanneer ga je te ver? Hoe herken je problemen?

Er is deze avond ook een aantal paarden met spierproblemen aanwezig. Er wordt eerst een deel training op video getoond waarna Ellen Immink de basisgangen en problemen bespreekt en vervolgens een deel theorie in praktijk laat zien.

Het rondje educatie wordt gehouden op het KNHS-centrum en begint om
19.30 uur. Het eerste gedeelte van de avond wordt gehouden in de foyer. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de Prins Willem-Alexanderhal. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 12 ,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.