Ingezonden persbericht


Persbericht 3 maart 2009

'dare 2B different | time to innovate'
Expositie over vernieuwende kantoormeubels bij Yksi

Onder de titel 'dare 2B different | time to innovate' presenteert Yksi Expo het nieuwste werk van Lensvelt, producent van kantoormeubelen. De expositie is te zien van 11 maart tot en met 19 april.

De markt van kantoormeubelen staat niet bekend als oorspronkelijk en vernieuwend. De eenvormigheid en anonimiteit van het doorsnee kantoor worden echter steeds vaker doorbroken, vooral nu organisaties op zoek zijn naar eigenheid. Producent Lensvelt beweegt zich in de voorhoede van deze ontwikkeling en zoekt met haar klanten naar grensverleggende oplossingen. Vandaar ook de samenwerking met Yksi, dat vernieuwing als een vanzelfsprekendheid ziet.

Lensvelt werkt met architecten en ontwerpers in de voorhoede van het vakgebied, met een sterke eigen visie en een feilloos gevoel voor de veranderlijkheid van het tijdsgewricht. De expositie 'dare 2B different | time to innovate' vormt een selectie uit het werk van deze voorlopers. Er zijn ontwerpen te zien van Paolo Rizzatto, Peter van der Jagt & Pieke Bergmans, Alain Berteau, Mark van der Gronden, Ineke Hans, Richard Hutten, Atelier van Lieshout en Marijn van der Poll. De expositie wordt aangevuld met de Amigos-lijn van het Argentijnse merk Vacavaliente, een verzameling vrolijke dierenvrienden gemaakt van gerecycled leer, te gebruiken als bureau accessoires.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 26 maart van 17.00-20.00 uur en zal verricht worden door Hans Lensvelt. Tevens zal er op donderdag 2 april een lezing gehouden worden in het Designhuis door Erica Bol en Marijn van der Poll. Erica Bol spreekt over het onderwerp 'Hoe geef je vorm aan je eigen identiteit', Marijn van der Poll vertelt over zijn werk als ontwerper en de samenwerking met Lensvelt.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Designhuis, Yksi Ontwerp en Bouwfonds Property Development.