Ingezonden persbericht


Persbericht

Frans Molenaar
Van 26 maart t/m 3 mei 2009

Frans Molenaar behoeft als mode-ontwerper geen introductie. Naast haute couture en functionele kleding voor man en vrouw maakt hij ook "haute verrerie", zoals de titel luidt van een boek dat aan zijn glaskunst is gewijd. Naast mode die naar eigen zeggen zijn 'hoofdmoot'blijft, beoefent Molenaar al veertien jaar lang deze kunstvorm, waarin hij zijn creativiteit de vrije teugel geeft.

De nieuwste collectie die in Museum Jan van der Togt wordt tentoongesteld is tot stand gekomen bij Van Tetterode in Amsterdam. Frans Molenaar:"Hier werk ik samen met Richard Price, zelf een bekend glaskunstenaar. Een ideale samenwerking, we begrijpen elkaar. Ik maak een ruwe schets waarin de vorm is aangegeven. Tijdens het hele werkproces blijf ik erbij, zodat ik in het laatste stadium nog veranderingen kan aanbrengen."

Voor Frans Molenaar heeft mode niets met glas te maken. Hij beoefent beide disciplines met dezelfde creatieve inzet. Zowel in textiel als in glas kan hij zich volledig uitleven.

Zijn nieuwste collectie onderscheidt zich van zijn vroegere werk door een monumentale basisvorm waarin uitsluitend zwart-wit contrasten zijn toegepast. Met deze vormgeving heeft Molenaar weer een nieuwe stap in zijn ontwikkeling als glaskunstenaar gezet.

Gelijktijdig zijn er in het museum exposities van Milou Hermus (schilderijen), Gerry Hurkmans ( fotografie) en Michael Demeulemeester ( schilderijen).

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
tel. (020) 641 57 54
www.jvdtogt.nl
info@jvdtogt.nl

voor afbeeldingen van hoge resolutie: www.jvdtogt.nl/pers.htm