Unie KBO

Unie KBO spreekt op congres blindheidsbestrijding

05-3 Mw Greweldinger, lid van het dagelijks bestuur van de Unie KBO, spreekt op 26 maart tijdens een symposium dat geopend zal worden door prinses Margriet.

Mw. Greweldinger zal tijdens het symposium '75 Jaar Blindheidbestrijding in Nederland' een toespraak houden over oogpreventie door de bril van ouderen.

Aanleiding voor het symposium is het 75-jarig bestaan van de Algemene Nederlandse Vereniging ter Voorkoming van Blindheid (ANVVB). Sinds 1934 stimuleert de ANVVB onderzoek naar de oorzaken van blindheid in Nederland. De vereniging heeft het symposium georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en de stichting VISION 2020 Netherlands.

Prinses Margriet is beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands, onderdeel van een wereldwijd initiatief dat zich als doel gesteld heeft dat er in 2020 geen gevallen van vermijdbare slechtziendheid en blindheid meer voorkomen. Het initiatief is opgezet door Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization - WHO) en de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB).

Meer informatie over het jubileumsymposium
www.anvvb.nl
www.vision2020.nl
www.oogheelkunde.org
www.koninklijkhuis.nl