Forum


26 maart 2009
kennisbijeenkomst

Kennisbijeenkomst Meten en Verankeren

Projecten Ruimte voor Contact

De eerste van vier kennisbijeenkomsten die we dit jaar organiseren voor medewerkers binnen projecten die financiële steun ontvangen van Ruimte voor Contact. Doel is om zoveel mogelijk ervaringen te verzamelen over de manier waarop de stimuleringsregeling Ruimte voor Contact heeft bijgedragen aan lokale initiatieven ten bate van duurzame interetnische contacten. Het landelijk loket Ruimte voor Contact - FORUM, Movisie, Sardes en Oberon - en het ministerie van VROM achten het van belang dat uw organisatie bij minstens één van de vier kennisbijeenkomsten aanwezig is.

Waarom?
Interetnische ontmoetingen duurzaam maken: daar gaat het om bij Ruimte voor Contact. De eerste kennisdag gaat over meten en over verankeren. Aan de hand van twee cases worden de verschillende mogelijkheden uitgewerkt.
Programm kennisbijeenkomst Meten en Verankeren
Dagvoorzitter: Febe Deug, adviseur de Beuk
12.00 uur Inloop met broodjes
13.00 Introductie over verduurzaming en verankering door Jel Engelen, projectleider Ruimte voor Contact.
13.30 Casus 1: KunstWerkt in de Indische Buurt
Kunstenaars en Co heeft het project Jalan, Jalan uitgevoerd. Kunstenaars en buurtbewoners hebben met behulp van community art de leefbaarheid van de wijk willen verbeteren. Is dat gelukt? Projectleider Guido Jochems licht toe: hoe hebben zij de maatschappelijke effecten met behulp van TNO hebben vastgelegd en gemeten?
14.15 Casus 2: Stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden Impuls Impuls beoogde een bestaand buurtcentrum om te vormen tot een multicultureel ontmoetingscentrum. Wat heeft de organisatie moeten doen om de resultaten van het project te verankeren in de organisatie? Welke moeilijkheden kwam zij tegen? Welke oplossingen zijn gevonden? Welke aanbevelingen kan zij doen aan lopende projecten om de resultaten te borgen in de organisatie? Albert de Snoo licht toe. 15.00 Pauze
15.15 Toepassen van duurzaamheid op eigen projecten. In verschillende groepen bespreken we vanuit de eigen projectervaringen hoe je duurzaamheid - in meerdere betekenissen - bevordert.
16.00 Conclusies
Welke instrumenten om te meten en te borgen nemen we mee? 16.30 Napraten en borrel

Datum en plaats
26 maart 2009
12.00 - 17.00 uur
FORUM
Kanaalweg 86
Utrecht

Aanmelding
Meld u vóór 18 maart aan voor de kennisbijeenkomst Meten en Verankeren via het online formulier. Het maximaal aantal deelnemers per organisatie is 2 en het totaal aantal personen dat kan deelnemen is 40 (op volgorde van binnenkomst).

Informatie
Heeft u vragen? Neem contact op met:
o Vera Marinelli (FORUM)
tel.: 030 2974 249
e-mail: v.marinelli@forum.nl
o Emilin Lap (Movisie)
tel.: 030 789 22 22
e-mail: e.lap@movisie.nl