Ingezonden persbericht


EA LANCEERT Bèta-versie VAN ONLINE RTS-game BATTLEFORGE

Schiphol-Rijk, 10 maart 2009 - Phenomic(TM), een studio van Electronic Arts Inc (NASDAQ: ERTS), heeft vandaag bekendgemaakt dat de bèta-versie van de RTS-game (real-time strategy) BattleForgeTM vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar is. Gamers kunnen vanaf nu de uitgebreide wereld van BattleForge betreden. Deze game verlegt de grenzen van het genre door gebruik te maken van virtuele speelkaarten die tot leven komen in epische online RTS-veldslagen. De game wordt officieel uitgebracht op 26 maart 2009.

Spelers hebben in de bèta-versie toegang tot alle 200 kaarten van BattleForge en alle plattegronden in de game. Iedereen die meedoet aan de bèta ontvangt na de officiële release een gratis bonusitem, de geüpgrade Firedancer-eenheid.

In BattleForge wordt de snelle actie van strategie-games gecombineerd met digitale ruilkaarten in een dynamische online omgeving. Je gebruikt virtuele ruilkaarten om je eigen legers samen te stellen en je vijanden te verpletteren. BattleForge is verfrissend anders dankzij de perfecte samensmelting van strategische, real-time gameplay (bekend van klassiekers als Command & ConquerTM ) met een volledig ondersteunde online ruil-community. De vernieuwende speelstijl van BattleForge is bijzonder toegankelijk voor 'casual gamers', maar biedt tegelijkertijd een rijke, meeslepende gameplay-ervaring voor ervaren RTS-gamers. Je ruilkaarten zijn je oorlogstuig. Elke kaart stelt een eenheid, gebouw of toverformule voor die op het slagveld op verbluffende wijze tot leven komt.

BattleForge beschikt over scenario's voor één speler en coöp-scenario's voor 2 tot 12 spelers. Daarnaast bevat de game een PvP-speltype (Player vs. Player) waarin twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, zowel voor het klassement of daarbuiten. BattleForge bevat teamspel, gilden, chatrooms en een sterke marktplaats voor het ruilen en veilen van kaarten, inclusief een berichtensysteem in de game. De game combineert zo als eerste de meeslepende RTS-gameplay met de sociale aspecten en de community van een MMO-game. Laat het gevecht beginnen!

BattleForge komt op 26 maart 2009 uit voor de PC. Ga voor meer informatie naar www.battleforge.com.

###

Over Electronic Arts

Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten (enkel in het Engels) vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl