Ingezonden persbericht


Persbericht

kunstbeurs Glas&Kunst Goirle
Duijsens en Smetsers signeren nieuwe boek

Goirle- Schilderes Gerdine Duijsens en beeldhouwer Sjaak Smetsers hebben beide een nieuw boek over hun werk. In beeld en tekst geven zij toelichting op hun kunst. Op de kunstbeurs Glas&Kunst Goirle zullen zij deze naslagwerken signeren.

Van 26 tot 29 maart opent Glas&Kunst Goirle haar deuren voor het vijfde jaar op rij. Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een kunstbeurs met internationale allure. Grote namen zullen hun werk laten zien, maar er is ook volop ruimte voor minder bekende namen uit de nationale en internationale kunstwereld. Gerdine Duijsens en Sjaak Smetsers zijn al jaren gevestigde kunstenaars. Dat is te zien aan het ruime oeuvre dat ze in hun boeken presenteren. Vele liefhebbers volgen deze kunstenaars al jaren. Glas&Kunst Goirle biedt de mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer de kunstenaars te ontmoeten.

Kunsthallen
Gerdine Duijsens zal op vrijdagavond van 17:00 tot 20:00 uur aanwezig zijn om haar handtekening in de edities van In Vino Veritas te zetten. Sjaak Smetsers waagt zich aan de altijd drukke zondagmiddag om zijn boek te presenteren. Vanaf twee uur zijn de bezoekers van Glas&Kunst Goirle in de gelegenheid om hun exemplaar van Moeëjen Daag te laten signeren. De boeken zijn verkrijgbaar bij de entree van de kunstbeurs. De signeersessies zullen plaatsvinden in de tot kunsthallen omgetoverde loodsen van het industriële glasbedrijf Giga-Glas!. Op 2000 m2 staan beelden van kristal, keramiek, brons en natuursteen tussen de voorraden bouwglas. Aan de enorme muren hangen schilderijen en polyester beelden. Het geheel is prachtig uitgelicht waardoor de werken in de loodsen goed tot hun recht komen.

Bourgondisch
Bouwglas en de uitgesproken kunst gaan een wisselwerking met elkaar aan. De industriële omgeving vormt een contrast met de schoonheid van het glas, de schilderijen en beelden geven de loodsen allure. Niet alleen kunstliefhebbers maar ook Bourgondiërs komen aan hun trekken. In de loodsen en omringd door kunst kan er genoten worden van een wijnproeverij en een champagnebar. Op het terras kan geluncht worden zoals in de betere brasserie met sandwiches en sushi.

De entree bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.

Glas&Kunst Goirle
Donderdag t/m zondag 11:00 -19:00
Locatie:
Giga-Glas!
Fabriekstraat 73
Industrie terrein Tyvoort; route 8
5051 HN Goirle

Enkele kunstenaars die dit jaar vertegenwoordigd zullen zijn:

Andre Janssens

SIEM

Odile Kinart

Sjaak Smetsers

Ger Stallenberg

Glasstudio Borowski

Noud Adams

Ming Hou Chen

Marjolein van Haasteren

Bart Verheyen

Alexander Smith

Gerdine Duijsens

Rik van Rijswick

Astrid van Liesdonk

Frans van Straaten

Henk Adriaan Meijer

Jos de Wit

Reinoud Stam

Raf van Ransbeeck

Melvin Anderson

Joek van Draanen

Patrycja Dubiel

Rob van Trier

Jan Peter van Opheusden

Gerd Kruft

Ekaterina Moré

Hans Dingemans

Tineke Vermeer

Wladimir Bludnik

Hans Peter Mader

Cristallerie Daum

Swa van Dael

Alexander Ketele