Veilige leidingwaterinstallaties in woningen en gebouwen

18/03/2009 19:06

UNETO - VNI

PERS UITNODIGING

De realisatie van veilige leidingwaterinstallaties in woningen en gebouwen is na het uitbreken van het legionelladrama in Bovenkarspel, tien jaar geleden, nog altijd flink in discussie. De noodzaak om ondanks alle eerder door de installatiebranche ondernomen initiatieven, nog gerichter aan legionellapreventie te doen, werd in 2007 nog eens duidelijk toen minister Cramer drie rapporten naar de Tweede Kamer stuurde. Daaruit bleek dat er nog steeds het nodige mis was. Zo vertoonde onder andere 21 procent van de bestaande installaties grote gebreken, Ook 21 procent van de nieuwbouwinstallaties vertoonde een verhoogd of een sterk verhoogd risico. Slechts 10 procent van de ziekenhuizen, verzorgingshuizen, hotels, asielzoekerscentra, gevangenissen en jachthavens voldeed aan de specifieke regels voor legionellapreventie. Op initiatief van UNETO-VNI nam de installatiebranche onmiddellijk aktie.

UNETO-VNI, TVVL en ISSO komen nu met de resultaten van het actieplan 'Veilige Leidingwaterinstallaties' Dit initiatief bundelt tien gerealiseerde projecten die architecten, adviseurs en de installateurs in staat stellen in een integraal bouwproces daadwerkelijk veilige leidingwaterinstallaties te realiseren. Met die kanttekening dat de belangrijkste speler in dat proces de architect is. Hij heeft de 'sleutel ' tot de oplossing van het probleem in handen. Maar van een veilige installatie is pas sprake als een goed ontwerp en uitvoering wordt opgevolgd door een juist gebruik, beheer en onderhoud.

Op donderdag 26 maart 2009 maakt de installatiesector de balans op.: dat gebeurt tijdens het TVVL ST-symposium 'Andere aanpak risico's volksgezondheid' in Congrescentrum Triavium Nijmegen, om 13.30 uur, zie www.tvvl.nl.

Meld u aan:

U bent van harte welkom om deze dag bij te wonen. Aanmelden graag op t.vandewakker@uneto-vni.nl

Op 2 april 2009 worden de resultaten van het actieplan aangeboden aan minister Cramer op het ministerie van VROM, Rijnstraat 8 in Den Haag.

U kunt zich aanmelden bij de receptie voor het maken van een toegangspasje. ID is verplicht. Het maken van een pasje kost wat tijd dus vriendelijk verzoek eerder aanwezig te zijn. De officiële ontvangst is van 10.30 - 11.00 uur.





http://www.uneto-vni.nl