Gemeente Delft

Startborrel Stichting Kindertuinen

Donderdag 26 maart organiseert de Stichting Kindertuinen haar startborrel om het nieuwe tuinseizoen in te luiden. Dit gebeurt in Filmhuis Lumen, Doelenplein 5 in Delft, om 16.00 uur.

Vertegenwoordigers van de pers zijn hierbij van harte welkom.

De startborrel is bedoeld als stimulans voor alle vrijwillige tuinleiders en bestuursleden, die zich inzetten voor het tuinieren door kinderen. Wethouder Anne Koning is donderdag namens het college aanwezig.

Speciale gast is Bert Ydema, die jarenlang voor de tuinen in Amsterdam heeft gewerkt. Hij vervult de hoofdrol in de film De Groene Hemel die tijdens de startborrel zal worden vertoond. Deze film is enkele maanden geleden ook op tv uitgezonden.

Bij de Kindertuinen Delft tuinieren jaarlijks zo'n 350 Delftse schoolkinderen tussen zeven en elf jaar onder begeleiding van vrijwilligers. Deze vrijwilligers (ongeveer zestig tuinleiders en een bestuur) zijn actief op een viertal tuinen: de Goudsbloem, de Papaver, de Zonnebloem en de Boterbloem. Ieder kind krijgt een eigen tuintje waarin het kan zaaien, planten en natuurlijk ook oogsten. Doelstelling is kinderen in contact te brengen met de natuur en ze ook ervaring op te laten doen met alles wat groeit en bloeit. Zelf verantwoordelijkheid nemen, een eigen tuintje onderhouden, zorgvuldig omgaan met plantjes, samenwerken met andere kinderen en natuurlijk vooral lekker buiten aan het werk zijn en plezier maken.

Meer informatie op: www.kindertuinendelft.nl

Noot voor de redactie (