Gemeente Westvoorne


Nieuwe Gemeentewerf bijna klaar

Op het buitenterrein van de nieuwe werf is plaats om zout, bladafval en schone grond en zand op te slaan.

De nieuwe gemeentewerf op de Pinnepot is bijna klaar. Het gebouw en het daarnaast gelegen milieustation zijn zo goed als af. Alleen het buitenterrein moet nog geasfalteerd worden. De verhuizing wordt nu voorbereid, zodat vanaf 26 maart de werf aan de Langeweg in Oostvoorne daadwerkelijk operationeel zal zijn. Tot die tijd blijft de huidige werf aan de Ruy in gebruik.

De nieuwe werf is ruim opgezet. In het gebouw is ruimte voor het opslaan van gereedschappen en machines die gebruikt worden tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de buitenruimte. Ook komen er in het gebouw werkplaatsen voor het woonbedrijf Westvoorne. In totaal zullen er vanaf 26 maart 35 medewerkers hun werk vanuit deze nieuwe locatie uitvoeren.

Naast de gemeentewerf is er op het terrein ook een gebruiksvriendelijk milieustation gerealiseerd. Hier worden afvalstoffen afkomstig van huishoudens van Westvoorne ingezameld. Niet alleen huishoudelijk afval, papier en karton, glas, kleding, textiel, puin, metalen, wit- en bruingoed, maar ook asbest, kadavers, afgedankte glasflessen en klein chemisch afval kunt u hier vanaf 26 maart 2009 inleveren. Het nieuwe milieustation is gebruiksvriendelijker dan het huidige aan de Ruy doordat u vanaf een perron het afval in bakken kunt deponeren.