VMBO boodschappendienst genomineerd voor MaS Award

12/03/2009 14:36

Mezzo

Bunnik, 12 maart 2009

De leerlingen boodschappendienst "Gaer Gedoan" oftewel "Graag Gedaan" is genomineerd voor de landelijke Maatschappelijke Stage Award (MaS) 2009. VMBO leerlingen van het Bouwens van der Boijencollege in Panningen helpen mensen die moeite hebben met boodschappen doen en verlichten zo het werk van de mantelzorger. Zij doen dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Het project is een initiatief van de school en het Steunpunt Mantelzorg Vorkmeer, een lidorganisatie van Mezzo.

Op 27 maart mogen de scholieren naar een grote happening in Rotterdam waar staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de winaars bekend zal maken. Twintig genomineerden waaronder scholieren, scholen, stageaanbieders en stagebemiddelaars maken kans op de Maatschappelijke Stage Awards 2009. De Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt voor de beste en meest originele maatschappelijke stages in Nederland.

Gaer Gedoan

De boodschappendienst Gaer Gedoan in de regio Helden is een samenwerking tussen het Steunpunt Mantelzorg Vorkmeer en het Bouwens van der Boijecollege. Met de dienst helpen de VMBO leerlingen van rond de 13 jaar een aantal mensen die zelf geen boodschappen meer kunnen doen of daarbij wat hulp kunnen gebruiken. Deze klanten hoeven daardoor minder een beroep te doen op hun mantelzorgers. Mevr. Van Lier (72) is dik tevreden over de dienst die ook gezelligheid meebrengt: 'Nu staat elke vrijdag de jeugd voor de deur: 'we zijn er weer!' Dat geeft me moed.'

De boodschappendienst is vooral bedoeld voor senioren of zelfstandig wonende gehandicapten die (tijdelijk) niet in staat zijn hun eigen boodschappen te doen. Maar ook voor senioren die bijvoorbeeld herstellende zijn van een operatie. De leerlingen doen niet alleen boodschappen, maar kunnen ook een brief posten, flessen naar de glasbak brengen of kleding naar de stomerij brengen. Maryam (13): 'Ik krijg het gevoel dat ik zo écht kan helpen.' De leerlingendienst sluit goed aan bij de grote vraag naar een boodschappendienst onder ouderen in de regio. Het is de bedoeling dat elke kern in de regio Helden de boodschappendienst in kan schakelen.





http://www.mezzo.nl