Gemeente Schermer


10e Kunsttiendaagse in Wittenburg

27-03-2009 05-04-2009

2e LUSTRUM KUNSTTIENDAAGSE IN GEMEENTEHUIS WITTENBURG.

Op vrijdag 27 maart gaat in Wittenburg, het gemeentehuis van de Schermer aan de Noordervaart 99 in Stompetoren, de 10e Kunsttiendaagse van start. Een manifestatie, die duurt tot en met zondag 5 april. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 28 maart om 15.00 uur door de heer Sander Douma, architect. bna. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Ton van Gestel, gitaar.

De Kunsttiendaagse is in al die jaren uitgegroeid tot een manifestatie van formaat. Dit jaar zetten vijftien kunstenaars uit het gehele land weer hun beste beentje voor. De bezoeker kan genieten van een keur aan schilderijen in diverse stijlen, van unieke glasobjecten, origineel keramiek, beelden in steen en brons, verrassende sieraden. Een expositie die voor elck wat wils te bieden heeft.

Arie en Cisca van Diemen exposeren met hun beelden van marmer en serpentijn, Ellen Kuijl en Joek van Draanen staan er met verrassende en originele glasobjecten, Geke Dijkhuis, Sylvia en Jos van Onna exposeren met brons, Hanneke Slort toont haar keramiek en Elske Klik tekent voor de sieraden. De exposerende schilders hebben allemaal hun eigen, kenmerkende stijl. De verstilde figuren van Ria van Tiggelen, de olieverfschilderijen van Jan Groenhart, de kleurige schilderijen van Emilana Cordaro en Wilhelmien Nijboer, de kubistische doeken van Hans van Marwijk en de prachtige fijnschilderijen van Anny Plageman zullen de bezoeker aangenaam verrassen.

De bloemdecoraties in het gemeentehuis zijn verzorgd door Klimopbloemservice Stompetoren en de beelden in de tuin van het gemeentehuis zijn van Marinus Klap. Marinus Klap is een van de kunstenaars die hun atelier hebben in Atelier "De Schermer"aan de Oosternotweg 1a in Schermerhorn. Gedurende de tiendaagse houdt het atelier Open Huis. Daar kan men de kunstenaar in zijn eigen omgeving het werk zien. Een bezoek meer dan waard.

Openingstijden Wittenburg: maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de tiendaagse zijn eveneens geopend Galerie le Pignon en Expostal 13 te Grootschermer.

De Kunsttiendaagse wordt gerealiseerd door de Kunstcommissie Schermer en mede mogelijk gemaakt door Abako Administratie, Klussenbedrijf Jaap de Beer, Sander Douma architecten bna, Doeschot bv creatief in metaal, Hihat Audio, Vakgarage Houtkooper, Firma Arie Oud & Zn, Aannemersbedrijf Verbart, Bianca's Brasserie, Pronk Keukens en Accountantskantoor De Hooge Waerder.