SGP


18 - 03 - 09 | SGP bezoekt BAR-gemeenten SGP bezoekt BAR-gemeenten

SGP bezoekt BAR-gemeenten

De SGP komt op bezoek in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Op vrijdag 27 maart hopen de SGP-kamerleden Van der Vlies en Van der Staaij in de BAR-gemeenten hun licht op te steken over de kredietcrisis en de opslag van CO2. Ze zullen daarbij spreken met diverse bedrijven en instanties. Naast de âHaagse SGPâ, zullen ook lokale SGP'ers en leden van de Statenfractie van Zuid-Holland aanwezig zijn.

Het werkbezoek van de SGP-delegatie start in Barendrecht. Daar zal met het gemeentebestuur worden overlegd over het heikele punt van de op-slag van CO2 in gasvelden onder Barendrecht. Later die ochtend wordt over datzelfde onderwerp ook met Shell over gesproken.

Tijdens het middagprogramma verdiept de SGP zich in de gevolgen van de kredietcrisis. Daarbij staat vooral centraal de vraag hoe deze uitpakt voor de vervoersector, de zeevaart en de Rotterdamse haven. Er zal onder meer worden gesproken met het Havenbedrijf Rotterdam. De middag wordt afgesloten bij Olympic Fruit in Barendrecht.

âs Avonds is er een politieke bijeenkomst in Ridderkerk. Na een terugblik op het werkbezoek, houdt de SGP een âvragenuurtjeâ. Alle aanwezigen krijgen de gelegenheid om, net als in de Tweede Kamer, vragen af te vuren op de SGP-kamerleden.