Gemeente Echt-Susteren


Ondertekening burenhulpovereenkomst

De ondertekening plaats van de burenhulpovereenkomst vindt vrijdagmiddag 27 maart plaats op het gemeentehuis Echt-Susteren. In de burenhulpovereenkomst zijn afspraken gemaakt over de wederzijdse ondersteuning bij brand en hulpverlening tussen de gemeenten Echt-Susteren, Waldfeucht, Selfkant en Maaseik.

Â

De burenhulpovereenkomst wordt vrijdag 27 maart officieel ondertekend door burgemeester D. Akkermans van Echt-Susteren en de burgemeesters J. von Helden van Waldfeucht, H. Corsten van Selfkant en J. Creemers van Maaseik in het bijzijn van de commandanten van de verschillende brandweerkorpsen. Rondom de ondertekening van dit initiatief vindt het volgende programma plaats:

Â


- Vanaf 15.00 uur ontvangst van de genodigden op het gemeentehuis Echt-Susteren.


- Vanaf15.45 uur houden de verschillende Euregionale brandweerkorpsen een oefening op de markt in Echt-Susteren. Tijdens deze oefening demonstreren ze de koppelingen tussen de Belgische, Duitse en Nederlandse brandweerslangen;=.


- Om 16.30 uur vindt de officiële ondertekening van de burenhulpovereenkomst tussen de burgemeesters en de commandanten van de brandweerkorpsen plaats.


- Vanaf 16.45 uur wordt er getoast op de ondertekening. Einde 17.30 uur.

Â

Het initiatief burenhulp tussen de verschillende euregionale buurgemeenten staat in het teken van de samenwerkingsgedachte Euromosa.