Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Capriccio speelt met Kansai Clarinet Quartet uit Osaka (Japan) (persbericht 017, 2009)

Vrijdag 27 maart om 20.15 uur geeft het Capriccio Clarinet Orchestra in de Koepelkerk in Sappemeer een concert samen met het Kansai Clarinet Quartet uit Osaka (Japan). Het kwartet komt op uitnodiging van Capriccio's dirigent John de Beer naar Nederland om twee concerten te geven. Het kwartet staat onder leiding van professor Hideaki Iwai, professor aan de Osaka University of Arts en de Shin-Ai-High School, en maakte al vele concertreizen naar onder andere Nieuw Zeeland, Zuid-Korea, Maine (USA) en Illinois (USA).

Het Japanse kwartet wordt tijdens het concert officieel ontvangen door burgemeester Yvonne van Mastrigt en de wethouders Cor Drost, Kunst en Cultuur, en Frans Luyckx, Economische Zaken, van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Na afloop van het concert wordt er in het nabij gelegen Museaal Centrum een receptie aangeboden aan het Kansai Clarinet Quartet en genodigden uit het culturele en (Japanse) bedrijfsleven.

Het afgelopen jaar is er nationaal uitgebreid aandacht besteed aan de 400-jarige handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland. De Rijks Universiteit Groningen is mede oprichter van het Center for Japanese Studies en onderhoudt nauwe banden met de University of Osaka. In de provincie Groningen en de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn diverse Japanse bedrijven actief.