Gemeente Enschede

Welkomstbijeenkomst voor nieuwe ondernemers

Vrijdagochtend 27 maart aanstaande op het stadhuis

Op vrijdagochtend 27 maart aanstaande, van 10.00 - 12.00 uur, is er op het stadhuis aan de Langestraat een speciale welkomstbijeenkomst voor nieuwe Enschedese ondernemers. Ruim 70 ondernemers, die sinds juni 2008 een eigen bedrijf zijn begonnen, worden ontvangen door burgemeester Peter den Oudsten en wethouder Eric Helder. Daarnaast zijn medewerkers van de afdeling Economische Zaken, de accountmanagers van Ondernemersloket Enschede en de accountmanagers van Werkplein Enschede aanwezig. Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is de nieuwe ondernemers welkom te heten, succes te wensen en hen te informeren over de ondersteuning die de gemeente Enschede hen kan bieden.

In de periode juni 2008 tot februari 2009 zijn in Enschede ruim 650 nieuwe bedrijven gestart. Daaronder zitten veel zogenaamde éénpitters die beginnen vanuit huis, maar ook grotere bedrijven die zich hebben gevestigd op een bedrijventerrein of in een bedrijfsverzamelgebouw zoals Spinnerij Oosterveld. De nieuwe ondernemers zijn persoonlijk door de gemeente Enschede uitgenodigd.

Ondernemersloket Enschede
De gemeente investeert voortdurend in het realiseren van een optimaal ondernemingsklimaat. Daar hoort actieve steun aan ondernemers bij. Voor nieuwe ondernemers is het nog wel eens lastig om de juiste weg in overheidsland te vinden. Vandaar dat de gemeente Enschede hen bij vestiging van hun bedrijf al informeert over de plek waar ondernemers terecht kunnen met hun vragen: Ondernemersloket Enschede.

Ondernemersloket Enschede is er voor ondernemers die:
- een (nieuwe) bedrijfs- of kantoorlocatie zoeken of ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw;

- zich willen inschrijven voor een kavel op een bedrijventerrein;
- op zoek zijn naar geschikt personeel;

- vragen hebben over vergunningen, bestemmingsplannen, subsidies, milieuzaken, evenementenbeleid, ontheffingen, bereikbaarheid en infrastructuur;

- plannen hebben en tijdig willen weten waar zij rekening mee moeten houden.

Ondernemersloket Enschede
telefoon: (053) 4815150, internet: www.enschede.nl (klik op `loketten').
Bezoekadres: Stadskantoor, Hengelosestraat 51, Enschede.

Geplaatst: 23 maart 2009.

23 maart 2009