Gemeente Son en Breugel


Werkzaamheden Knooppunt Ekkersrijt

Klik hier voor vergroting.
kaartje ekkersrijt.jpg
Op vrijdag 27 maart rond 20.00 uur opent Rijkswaterstaat de nieuwe aansluiting bij industrieterrein en meubelplein Ekkersrijt
---

Vanaf dat moment is Ekkersrijt alleen nog bereikbaar vanaf de A58. De huidige aansluiting met verkeerslichten op de A50 bij de Stamweg vervalt. Ter hoogte van de Stamweg maakt het verkeer gebruik van een nieuw gebouwd viaduct. De huidige `slinger' in de weg vervalt daarmee eveneens.

Nieuwe routes naar industrieterrein

De nieuwe aansluiting wordt vrijdag 27 maart rond 20.00 uur in gebruik genomen. De nieuwe routes voor het verkeer naar industrieterrein Ekkersrijt zijn als volgt:

Verkeer vanaf de A58 uit de richting Tilburg/Maastricht naar industrieterrein Ekkersrijt: neem op de A58 de nieuwe aansluiting 6 Ekkersrijt.

Verkeer vanuit Eindhoven (Kennedylaan) naar Ekkersrijt: bij de verkeerslichten op de verlengde Kennedylaan linksaf naar de A58 richting Tilburg/Maastricht. Vervolgens op de A58 de nieuwe aansluiting 6 Ekkersrijt.

Verkeer vanaf de A50 uit de richting Son en Breugel/Oss/Nijmegen: De huidige aansluiting met de verkeerslichten is vervangen door een viaduct. Vervolgens bij de verkeerslichten rechtsaf naar de A58 richting Tilburg/Maastricht en dan de nieuwe aansluiting 6 Ekkersrijt.

Verkeer vanaf het industrieterrein/meubelplein in alle richtingen maakt ook vanaf vrijdag 27 maart 20.00 uur gebruik van de nieuwe aansluiting om Ekkersrijt te verlaten. Verkeer van Ekkersrijt Oost naar Ekkersrijt West en vice versa rijdt in de nieuwe situatie onder het viaduct Stamweg door.

Nieuw viaduct

In het weekeinde van 27 tot 29 maart wordt tevens het nieuw gebouwde viaduct over de Stamweg in gebruik genomen. Dit gaat in twee fasen. Verkeer vanuit Eindhoven en vanaf de A58 Tilburg/Maastricht in de richting van de A50 Son en Breugel/Oss/Nijmegen maakt vanaf vrijdagavond 27 maart 20.00 uur gebruik van dit nieuwe viaduct. Automobilisten op de A50 uit de richting Son en Breugel/Oss/Nijmegen met bestemming richting Eindhoven of richting A58 Tilburg/Maastricht gaan zondag 29 maart in de loop van de dag over het nieuwe viaduct rijden.

Alle nieuwe routes worden ter plaatse met de bekende blauwe borden aangegeven.

Verkeersregelaars

Omdat de verkeerssituatie ter plaatse ingrijpend wijzigt, zet Rijkswaterstaat in het weekeinde van 28 en 29 maart verkeersregelaars in om automobilisten nog extra op de nieuwe routes te wijzen.