Groen!

Groen! nodigt de pers uit voor het Europees verkiezingscongres van de groene partijen (vr 27 en zat 28 maart)

Datum
24/03/2009

Auteur
Bart Staes voor Europese fractie

Categorie
In Internationaal

Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart vindt in Brussel het Verkiezingscongres van de Europese Groenen plaats. Tijdens dit congres zullen tal van interessante discussiemomenten plaatsvinden en wordt het gemeenschappelijke verkiezingsprogramma (Manifest), campagnemateriaal en de groene Europese strijdpunten bekendgemaakt.

Naar aanleiding van dit grote congres waaraan meer dan 1000 mensen van bijna alle Europese lidstaten deelnemen, nodigt Groen! de Vlaamse pers uit voor verschillende
activiteiten:

Vrijdagmiddag 27 maart om 12.30 u: PERSLUNCH MET BART STAES

Vrijdagmiddag nodigen Bart Staes (europarlementslid en lijsttrekker Europa), Isabelle Durant (co-voorzitter Ecolo en lijsttrekker Europa), Philippe Lamberts (co-voorzitter Europese Groene Partij en tweede op Europese lijst Ecolo), Pierre Jonckheer, (uittredend EP-lid Ecolo en lijstduwer) de pers uit voor een lunch.

Tijdens de lunch zullen zij de uitdagingen voor de Europese groenen naar aanloop van de Europese verkiezingen uit de doeken doen. De Europese groenen willen een antwoord bieden op de samenloop van de verschillende crisissen (de sociaal-economische, de financiële en de klimaatcrisis) die het Europese continent bedreigen. De groenen willen volop inzetten op een groene New Deal voor Europa. Zij hebben eveneens een budgettaire raming van deze groene New Deal voor Europa gemaakt.

Zij zullen ook de belangrijkste momenten van het Europese congres toelichten: voorstelling van de kandidaten, voorstelling van de campagneleider, het manifest, ....zodat het duidelijk is welke momenten voor journalisten het meest interessant zijn.

De lunch vindt plaats in het Europees parlement, in het salon van de parlementsleden, gebouw ASP op het gelijkvloers.Journalisten die hieraan willen deelnemen nemen best contact op met de medewerker van Bart Staes, Hans Van Scharen, 0484 729 776 of
bart.staes-assistant2@europarl.europa.eu

Vrijdagavond 27 maart om 19u: OPENINGSSPEECH O.A. door BART STAES

Bart Staes, europarlementslid voor Groen! en lijsttrekker voor de Europese lijst, opent samen met een paar andere Europese collega's het tweedaagse verkiezingscongres. De pers is vriendelijk uitgenodigd voor de openingsspeech en de drink daarna. Tijdens zijn speech zal Bart Staes een toelichting geven van de uitdagingen voor de groenen die strijden voor een socialer en ecologischer Europa.

Niet bij het EP geaccrediteerde journalisten kunnen zich best op voorhand
registreren: http://europeangreens.eu/index.php?id=107 Een toegangsbadge zal dan voor hen klaarliggen.

Zaterdag 28 maart om 9u15: HET EUROPEES CONGRES

Zaterdag om 9u15 start het Europees Congres. Journalisten zijn vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres of delen van het congres.

Tussen 9.30 en 11.00 uur wordt het verkiezingsmanifest voorgesteld en besproken. Vanaf 12 uur volgen er splotsspeeches, o.a. door Daniel cohn-Bendit , lijsttrekker Frankrijk.

Om 14 uur is er een persconferentie met de bekendmaking van de Europese groene campagne en de winnaars van de liedjeswedstrijd Greenvision 2009.

Voor de Vlaamse partij Groen! zullen de belangrijkste Europese kandidaten aanwezig zijn, de Vlaamse kandidaten, de Brusselse kandidaten evenals Groen! voorzitster Mieke Vogels en ondervoorzitter Wouter Van Besien. Voor de andere landen zullen de voorzitters ook aanwezig zijn waaronder Daniel Cohn-Bendit. Het volledige programma vindt u op:
http://europeangreens.eu/fileadmin/logos/pdf/draft_program_19th_March. pdf

Journalisten die aanwezig willen zijn, kunnen zich omwille van de strenge veiligheidsvoorwaarden van het Europees parlement, zich best op voorhand registreren:
http://europeangreens.eu/index.php?id=107. Er zal dan ook voor hen een toegangsbadge klaarliggen.

Voor bijkomende informatie:
Inge Jooris
Inge.jooris@groen.be 0475 80 04 87

Contact: Inge Jooris -