Gemeente Veenendaal


A12 Ede-Oosterbeek richting Arnhem afgesloten in nacht 27 op 28 maart

Rijkswaterstaat voert in de nacht van vrijdag 27 maart 23.00 uur op zaterdag 28 maart 08.00 uur extra werkzaamheden uit aan de A12. Door pech zijn de werkzaamheden van afgelopen weekend niet volledig uitgevoerd. Dat betekent dat de rijbaan tussen knooppunt Maanderbroek en de afrit Oosterbeek (25) tijdens deze werkzaamheden voor verkeer richting Arnhem is afgesloten.

Tijdens de afsluiting brengt de aannemer ter plaatse van het viaduct over de Edeseweg een nieuwe voegovergang aan. Verkeer dat richting Arnhem wil rijden, volgt een omleiding.

Omleidingsroutes

Landelijk verkeer vanuit Utrecht richting Arnhem rijdt via de A30, de A1 en de A50 naar Arnhem.

Regionaal verkeer vanuit Utrecht richting Arnhem rijdt via de A30 (afrit 2) en de N224 naar Arnhem.

De omleidingsroutes staan ter plaatste aangegeven met gele borden. Houd rekening met een langere reistijd.

Ter hoogte van Veenendaal wordt in de nacht van vrijdag 27 maart 22.00 uur tot op zaterdag 28 maart 08.00 nog een klein stukje dubbellaags ZOAB aangebracht. Hiertoe wordt de A12 ter hoogte van de aansluiting Veenendaal-West (23) afgesloten, Het verkeer richting Arnhem wordt omgeleid via de af- en toerit (verkeer gaat dus naar benden en aan de andere kant weer naar boven). De hinder is zeer beperkt. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.