Gemeente Coevorden

Wit-Russische ambassadeur op bezoek in Coevorden

Op vrijdag 27 maart brengen de ambassadeur van Wit Rusland in Nederland, mevrouw Elena Gritsenko, en lid van de ambassaderaad de heer Valery Mrochek een bezoek aan Coevorden. Het bezoek is een initiatief van de ambassade in het kader van een kennismaking met deze onlangs benoemde ambassadeur.

Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Geert Roeles zullen het gezelschap ontvangen in het gemeentehuis. Na een kennismaking is een lunchbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst worden de mogelijkheden verkend van een intensivering van de economische, culturele en onderwijs contacten. Hierbij zijn vertegenwoordigers van het lokale en regionale bedrijfsleven, vertegenwoordigers van de Stenden Hogeschool en vertegenwoordigers van provinciale en regionale culturele instellingen uitgenodigd. De bijeenkomst wordt afgesloten met een excursie naar het Europark en de EVI.

Hoewel Wit Rusland een tamelijk gesloten karakter kent, begint zich in toenemende mate openheid af te tekenen. Dit blijkt onder meer uit het gegeven dat de Economische Voorlichtings Dienst in april een handelsmissie naar Wit Rusland organiseert voor de transportsector.