Gemeente Deurne


Deurnepas en achteraf betaald parkeren gaan van start


Op vrijdag 27 maart geeft wethouder Nicole Lemlijn om 16.00 uur voor het gemeentehuis officieel het startschot voor de Deurnepas. De Deurnepas is een pas die Deurnenaren kunnen gebruiken voor allerlei gemeentelijke en aanverwante diensten. Vanaf 27 maart is de Deurnepas te gebruiken voor het achteraf betaald parkeren en geeft de pas toegang tot de Milieustraat.

Feestelijke start met verrassingen
De feestelijke start van de Deurnepas is op vrijdag 27 maart om 16.00 uur op de Deurnepas-stand voor de ingang van het gemeentehuis. Tot 17.00 uur ligt voor iedereen die zijn Deurnepas laat zien, groot en klein, een verrassing klaar. Bovendien ontvangen de eerste honderd personen die zich met de Deurnepas aanmelden voor achteraf betaald parkeren, gratis EUR 5,-- aan parkeertegoed.
En, iedereen die zich vóór 1 mei 2009 voor achteraf betaald parkeren aanmeldt, maakt ook nog eens kans op één jaar gratis parkeren in Deurne (met een maximum van EUR 250,--).

De Deurnepas
Iedere inwoner van Deurne krijgt op 26 of 27 maart via de post zijn persoonlijke Deurnepas.
Vanaf vrijdag 27 maart kan de Deurnepas gebruikt worden voor het achteraf betaald parkeren en geeft de Deurnepas toegang tot de Milieustraat. De gebruiker van de parkeerservice moet zich nog wel apart aanmelden via www.deurne.nl.

Binnen enkele weken is de Deurnepas ook te gebruiken voor de Plustaxi. Maar daar blijft het niet bij. De komende tijd kan de Deurnepas voor steeds meer gemeentelijke en aanverwante diensten gebruikt worden. Eén pas voor alle diensten en services. En daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om aan iedere inwoner van Deurne de Deurnepas te verstrekken, dus ook aan kinderen. Op deze manier blijven voor de toekomst de gebruiksmogelijkheden voor alle Deurnenaren zo groot mogelijk.

Achteraf betalen parkeren
Op 27 maart wordt in Deurne dus achteraf betaald parkeren ingevoerd. En dat betekent een extra service voor de bezoekers van het centrum van Deurne, waarvoor de winkeliers van Deurne al jaren pleiten. Voor het achteraf betaald parkeren moet de gebruiker zich eerst aanmelden via www.deurne.nl. Je kunt dan ook meteen in een groot aantal andere steden, waaronder Eindhoven en Nijmegen, achteraf betaald parkeren.

Uit onderzoek blijkt dat het een van de grootste parkeerergernissen is, dat je van tevoren moet bedenken hoe lang je wilt parkeren. Omdat dit lastig is, betaalt de helft van de mensen teveel. Bij elkaar komt dit in Nederland neer op meer dan drie miljoen euro per week. Met achteraf betaald parkeren, betaal je exact de tijd die je geparkeerd hebt. En betaal je dus nooit teveel. De EUR 5,- eenmalige inschrijfkosten en het maandelijkse abonnement van EUR 1,75 heb je dan ook wellicht snel terugverdiend.
Bovendien hoef je nooit meer snel uit een winkel weg te lopen omdat de parkeermeter afloopt. En geen risico op een bon omdat je te laat bij je auto terug bent.