Gemeente Twenterand


Inloopmiddag 2 april 2009
Plan voor Woonzorgboerderij Den Ham gemeente Twenterand ter inzage

Een woonzorgcomplex voor 26 mensen met een verstandelijke beperking en 6 personen met psychogeriatrische klachten. Dat is de 'Woonzorgboerderij Den Ham', waarvoor vanaf 27 maart a.s. een ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. De locatie die het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand voor de boerderij voor ogen heeft, is zeer geschikt voor deze bestemming, vindt ook wethouder Oordt: "De landelijke omgeving geeft de bewoners prima gelegenheid voor hun agrarische hobby's. Bovendien is de locatie op loopafstand van Den Ham, waardoor ze ook de binding met het dorp houden."

Het perceel waar de woonzorgboerderij moet komen, Nienenhoek 4 in Den Ham, heeft nu een agrarische bestemming en ligt in het bestemmingsplan Buitengebied. Het huidige boerenbedrijf stopt en daarom wordt nu een nieuwe bestemming gevonden.

Procedure
Inmiddels hebben de diverse voor het bestemmingsplan benodigde onderzoeken plaatsgevonden. Ook is er overleg geweest met waterschap en provincie. De uitkomsten van de onderzoeken en gesprekken zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan voorziet ook in een aantal zorgbedden. ZorgAccent, locatie Liefferdinck realiseert hierin een aantal kamers met twee bedden voor de psychogeriatrische patiënten. Deze zijn ter vervanging van de kamers met vier bedden in het Liefferdinck. Die kamers zijn vanaf 1 januari 2010 niet meer zijn toegestaan. Het ontwerpbestemmingsplan 'Woonzorgboerderij Nienenhoek' ligt vanaf vrijdag 27 maart a.s. zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Ook is het ontwerpbestemmingsplan via deze link in te zien.

Inloopmiddag 2 april
De initiatiefnemer, de Fulldauerstichting, organiseert een inloopbijeenkomst op 2 april a.s. tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het gemeentehuis. Hier wordt informatie gegeven over zowel de bestemmingsplanprocedure als over het project 'woonzorgboerderij'. Belangstellenden zijn van harte welkom.