Gemeente Castricum

Prijs voor Trapveldje de Woude

Het trapveldje dat in 2008 werd aangelegd op het eiland de Woude, gemeente Castricum, is genomineerd voor een prijs in de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. De vertegenwoordigers van de Woude krijgen de prijs vrijdag 27 maart 2009 uitgereikt in het Provinciehuis in Haarlem.

Te drassig

In 2008 werd een multifunctioneel trapveldje aangelegd op de Woude. Bijzonder daaraan was dat de ondergrond er bijzonder drassig is voor de aanleg van een dergelijk veldje voor de jeugd. Uiteindelijk werd de oplossing gevonden in het aanbrengen van een speciale drijvende onderlaag; zo kan het trapveldje het hele jaar gebruikt worden. Het veldje is geschikt voor het beoefenen van meerdere sporten door de jeugd, zoals voetbal, volleybal en handbal.

Geldschieters

De gemeente Castricum droeg een aanzienlijk bedrag bij aan de financiering van het veldje. Dorpsraad De Woude zocht daarnaast met succes naar andere geldbronnen waarvan het Schipholfonds een voorbeeld is. De Kindercommissie op het eiland werd betrokken bij het schetsen van plannen voor het veld. Juist deze initiatiefrijke rol van de inwoners van de Woude werd door de organisatie van Kern met Pit gewaardeerd.

Kern met Pit

De leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit werd voor de elfde keer georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Voor deze landelijke wedstrijd worden bewonersgroepen uitgenodigd hun directe leefomgeving eigenhandig te verbeteren. Heel veel projecten schrijven hierop in; een jury kiest uit geselecteerde projecten uiteindelijk de winnaars. Wie welke prijs wint, wordt bekendgemaakt op 27 maart in het Provinciehuis in Haarlem. De festiviteit vindt plaats tussen 14:00 en 17:00 uur.