Gemeente Drechterland

27-3-2009

Gemeente Drechterland looft tipgeld uit voor aangever daders van brandstichting

Burgemeester Rob van der Riet stelt namens de gemeente Drechterland ⬠5000,-- tipgeld beschikbaar voor de tip die naar de dader(s) van de brand in het raadhuis in Hoogkarspel afgelopen november leidt. Het onderzoek naar de brand in het raadhuis heeft tot nu toe nog niet geleid naar de brandstichters. Burgemeester: âMet de gouden tip kunnen we de dader of daders aansprakelijk stellen voor hun enorme wanprestatieâ. Ik laat deze domme actie niet zonder consequenties voorbijgaan, zei hij de dag na de brand. De brand aan de voorkant van het raadhuis veroorzaakte voor ruim een ton aan brand- en roetschade.

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november ontstond er een brand bij de toegangsdeuren van het raadhuis in Hoogkarspel. De oorzaak van de brand was een vuurpijl.
Dankzij de adequate inspanningen kon een groot deel van de dienstverlening op maandag gewoon doorgaan. De hal van het raadhuis bleef zoân twee maanden lang gesloten.

Hoewel het gemeentebestuur helaas vaker wordt geconfronteerd met vernielingen aan straatmeubilair of andere eigendommen, behoort de actie van afgelopen november tot het hoofdstuk âmiskleunâ. Rob van der Riet maakte zich er in november best kwaad om. Op vragen zei hij destijds; âAlleen de inwoners van onze gemeente worden door deze laffe wanprestatie gestraft. Niet alleen, omdat zij minder goed dan normaal gebruik kan maken van onze dienstverlening, maar ook omdat de schade aan het raadhuis meer dan honderd duizend euro heeft gekost. Wij draaien allen voor deze kosten op. Dat alleen is reden genoeg inwoners op te roepen melding te maken als zij iets over de daders weten.

Het tipgeld wordt uitgekeerd aan degene die een tip heeft die leidt tot aanhouding van de dader. Indien meerdere tips tot dezelfde dader leiden wordt het tipgeld verdeeld. Wanneer u besluit om de tip anoniem te melden is dat uiteraard mogelijk. In dat geval kunnen we geen tipgeld uitkeren omdat de gegevens van de tipgever niet geregistreerd worden.

Heeft u informatie over de daders of heeft u in de nacht van 8 op 9 november 2008 iets gezien in de buurt van het Raadhuisplein in Hoogkarspel en het nog niet eerder gedeeld met de politie? Laat dit dan weten aan de politie (0900- 8844), via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).