Politie Hollands Midden

Datum: 27 maart 2009

Verkeersdrukte verwacht op dinsdag 31 maart Politie adviseert om auto thuis te laten

De politie adviseert weggebruikers om op dinsdag 31 maart de auto te laten staan en zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Op dinsdag 31 maart vindt in Den Haag een grote internationale conferentie plaats over de toekomst van Afghanistan. Delegaties uit meer dan zeventig landen worden deze dag onder politiebegeleiding vervoerd over de rijkswegen A4 en de A13 van de luchthavens Schiphol en Zestienhoven naar Den Haag en weer terug.

In verband met veiligheidsmaatregelen kan het zijn dat tijdens de ochtend- en avondspits rijstroken op de A4 worden afgesloten. Dit kan grote gevolgen hebben voor het verkeer op en rond deze rijkswegen.

De politie adviseert weggebruikers dan ook om op dinsdag 31 maart de auto te laten staan en zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wilt u toch de auto gebruiken, houd dan rekening met files, niet alleen op de rijkswegen A4, maar ook op de A44, N11 en de toegangswegen naar dorpen en steden langs de A4.

Leiden Aanhouding na heling fiets De politie heeft donderdagmiddag 26 maart een 50 jarige vrouw uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Agenten zagen de vrouw fietsen over de Haarlemmerstraat en hielden haar staande voor een controle omdat het rijwiel kenmerken van diefstal vertoonde. Volgens haar had haar echtgenoot de fiets van een kennis gekocht. De echtgenoot is ook gehoord over de fiets. Aan het paar werd een transactie van 250 euro aangeboden. Bij niet tijdige betaling volgt een dagvaarding voor de politierechter.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Donderdag 26 maart vond op de Sterrenlaan een aanrijding plaats tussen een 24 jarige bestelautobestuurder en een 16 jarige pizzakoerier, beiden uit Alphen aan den Rijn. De bromfietser reed over de Sterrenlaan vanuit de richting van de Saturnusstraat. Hij verleende geen voorrang aan de van rechts komende automobilist waardoor er een aanrijding tussen hen ontstond. De bromfietser werd met been letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Fietssters melden zich na oproep Vier fietssters hebben zich gemeld bij de politie na een oproep in de media. De politie wilde met hen in contact komen vanwege een incident op dinsdag 17 maart. Die morgen reed een 26 jarige Gouwenaar met zijn auto op de Kattensingel een aantal fietsers van hun rijwiel af of raakte hen zelfs licht waardoor ze ten val kwamen. Op het van Bergen IJzendoornpark werden twee jongens uit Stolwijk van 13 en 14 jaar van hun fiets gereden. Zij liepen naast schrik ook schaafwonden op. De man reed door maar kon dank zij goede beschrijving van de auto en het kenteken snel achterhaald worden. De politie heeft inmiddels een verklaring van de fietssters opgenomen. Tegen de Gouwenaar is proces verbaal opgemaakt voor het doorrijden na aanrijding. --- einde berichten ---
---



Politie Hollands Midden