Gemeente Elburg

succesvol

260309 Collectieve Beveiliging succesvol

Persbericht

Elburg, 26 maart 2009

Collectieve Beveiliging succesvol

Ruim drieënhalf jaar geleden is het beveiligingsproject in de gemeente Elburg nieuw leven ingeblazen en heeft het beveiligingsbedrijf MPL de collectieve beveiliging in de gemeente Elburg op zich genomen. Doel van het beveiligingsproject is de veiligheid van personen en een ongestoord gebruik van goederen en zaken binnen de gemeente Elburg te bevorderen.

Er is een projectgroep ingesteld die het beveiligingsproject begeleidt. In deze projectgroep hebben zitting: de bedrijvenkring, de gemeente Elburg, de Politie Elburg en MPL.

De resultaten zijn tot nu toe zeer succesvol te noemen. Zo is het aantal deelnemers aan het project flink uitgebreid evenals de uren waarop gesurveilleerd wordt. De inbraak- en algemene criminaliteitscijfers op de bedrijventerreinen zijn gedaald.

Surveillanten van MPL controleren de bedrijventerreinen en de bij hen aangesloten bedrijven zeer regelmatig en bij verdachte situaties wordt onmiddellijk de politie ingeschakeld. Dat gaat dan om de aanwezigheid van verdachte personen, verdachte situaties en kentekens van voertuigen die niet op het terrein thuishoren. Ook worden bedrijven geïnformeerd als er bijvoorbeeld sprake is van openstaande deuren, ramen en hekken, aanwezigheid van inklimmaterialen en brandgevaarlijke situaties.

Nog niet alle bedrijven nemen deel aan het project. Door een hogere deelname van bedrijven kan de beveiliging op zowel de bedrijventerreinen als de winkelcentra verder worden uitgebreid en nemen de kosten per deelnemer af.

laatst gewijzigd: 27-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 260309 Collectieve Beveiliging succesvol |