Provincie Flevoland

Provincie blijft komende jaren investeren in Agrarisch Netwerk

De Flevolandse agrarische netwerkbijeenkomsten van de afgelopen jaren zijn succesvol geweest. Het blijkt een goed middel te zijn om de agrarische sector meer contacten te laten leggen met ondernemingen buiten en annex aan de agrarische sector. Daar kunnen verrassende mogelijkheden liggen voor onder andere de afzet van agrarische producten. Daarom blijft de provincie Flevoland samen met LTO-Noord de netwerkbijeenkomsten de komende jaren tot 2011 steunen met een subsidie van 45.000 euro. De boeren zullen per jaar drie tot vier keer bijeenkomen in het Agrarisch Netwerk.

In de afgelopen jaren is door de provincie Flevoland een begin gemaakt met het organiseren van netwerkbijeenkomsten. Op deze wijze wordt agrarisch ondernemers de gelegenheid geboden om met elkaar in gesprek te komen of om contacten te leggen met vertegenwoordigers uit andere sectoren. Het doel hiervan is specifieke onderwerpen te behandelen die aanzet kunnen geven tot vervolgprojecten en activiteiten. Zo heeft het Agrarisch Netwerk onder andere geleid tot een onderzoek naar de mogelijkheden voor mestvergisting, een onderzoek naar de bundeling van de afzet van agrarische producten en voorlichting over de verbetering van de bodemkwaliteit in Flevoland enz. De komende periode zullen diverse nieuwe thema's zoals: afzet, energie, ondernemerschap en productverbreding aan de orde komen tijdens de netwerkbijeenkomsten.

Gedeputeerde Andries Greiner stelt vast dat het Agrarisch Netwerk een uitgesproken kans is voor boeren ondernemers om te komen tot nieuwe contacten en ideeën die op het eigen bedrijf zijn toe te passen. De provincie zal samen met LTO Noord het netwerk de komende jaren een centrale plek in agrarisch Flevoland geven. Voorwaarde voor de provinciale subsidie is, dat LTO Noord na 2011 het netwerk geheel op eigen kracht zal blijven trekken.