Universiteit van Tilburg

27 maart 2009

Ouders studenten in collegebanken

Ouderdag 2009 bij rechtenfaculteit

Vaak blijft de kennis van ouders over de rechtenstudie van hun kinderen beperkt tot het moment van afstuderen. De rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg biedt ouders eerder een mogelijkheid tot uitgebreide kennismaking. Ze kunnen vrijdag 27 maart college volgen en deelnemen aan een pleitsessie.

Een record aantal van 270 familieleden nemen deel aan de door de Faculteit Rechtsgeleerdheid georganiseerde 'Ouderdag' op vrijdagmiddag 27 maart. De familieleden worden om 12.30 uur ontvangen in de foyer van gebouw C. De vicedecaan van de faculteit, prof. Theo de Roos opent de middag. Daarna verzorgt prof. Marc Groenhuijsen, hoogleraar Strafrecht, een hoorcollege Bewijsrecht.

Het vervolgprogramma bestaat uit een rondleiding over de campus, een quiz van studievereniging Magister JFT en een pleitsessie. De familieleden kunnen actief deelnemen aan deze pleitsessie. Ze bereiden een pleidooi voor met leden van de studentenpleitvereniging DiCit en vechten het geschil uit voor een rechtbank gevormd door docenten. In plaats van de pleitsessie en oefenrechtbank vindt er voor de ouders van de Bestuurskunde studenten een apart interactief programma plaats onder leiding van prof. Stavros Zouridis, hoogleraar aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur. De dag wordt om 16.45 uur afgesloten met een borrel.

De organisatie is in handen van de faculteit in nauwe samenwerking met een studentencomité. Ook de uitvoering van het programma is grotendeels in handen van rechtenstudenten.