Gemeente Andijk


* Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen

Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen

27 mrt 2009
"Wat moeten jullie allemaal hier?", de eerste verbaasde uitdrukking van de brandweermannen. Ze zijn met een smoes op donderdag 26 maart naar dorpshuis ´t Centrum gelokt om een Koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen.

Piet de vries en Nanne Kooiman kregen in het bijzijn van hun vrienden, collega´s en familie een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt door burgemeester Astrid Streumer. Ze ontvingen de onderscheiding vanwege hun trouwe inzet als vrijwilligers van de brandweer bij het korps Andijk.

Waar Piet 32 jaar geleden begon als vrijwillige brandweerman begon Nanne 29 jaar geleden aan deze drukke carriere. Eind mei van dit jaar leggen zij beiden hun functies neer vanwege het bereiken van de 55-jarige leeftijd. Op deze leeftijd volgt functioneel leeftijdsontslag bij de brandweer.

Na een toespraak van de burgemeester en het in ontvangst nemen van onder andere twee waardebonnen voor helikoptervluchten, houden vrienden en familie nog enkele toespraken. Daarna werd het vooral tijd om te proosten en felicitaties in ontvangst te nemen.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |