Gemeente Hoorn

Woningbouw en wijkcentrum op locatie TSH

De gebouwen van de Technische School Hoorn maken plaats voor woningbouw en een wijkcentrum. Bij de ontwikkeling van de locatie blijft het hoofdgebouw aan de Johannes Poststraat staan, evenals het gebouw met zaagtanddak aan de Liornestraat. Hierin komt een wijkcentrum. De andere gebouwen aan de Sint Jozefstraat worden gesloopt voor woningbouw.

Een groot deel van de gebouwen van de Technische School Hoorn (TSH) staat al enige tijd leeg. Als onderdeel van de opwaardering van de buurt is besloten om een deel van het TSH-gebouw te slopen voor woningbouw. Het gaat dan om het gebouwen aan de Sint Jozefstraat. Hiervoor in de plaats komen 30 starterswoningen en 42 vrije sectorappartementen in fase 1 en nog eens 16 vrije sectorappartementen in fase 2. De woningen van fase 1 moeten in 2014 worden opgeleverd.

Een eerder plan om boven het gebouw met het zaagtanddak te bouwen sneuvelde op financiële haalbaarheid. Dit gebouw blijft in de huidige plannen zoals het is en wordt omgebouwd tot een wijkcentrum. Dit wijkcentrum zou eind 2010 moeten worden opgeleverd, er van uit gaande dat de procedure geen oponthoud ondervindt. Dit levert de gemeente een nieuw wijkcentrum voor de wijk Hoorn-Noord en Venenlaankwartier, op een goed bereikbare centrale plek.

Op 31 maart 2009 wordt het plan voor de ontwikkeling van de TSH-locatie in de algemene raadscommissie besproken. Op 7 april 2009 neemt de Hoornse gemeenteraad hierover een besluit. Beide vergaderingen zijn openbaar. Na het raadsbesluit worden bewoners en belanghebbenden nader geïnformeerd over de bouwplannen. Laatste wijziging van deze pagina: 27 maart 2009