Politie Gelderland-Zuid

Expertgroep diversiteit ontvangt prijs van Minister Ter Horst

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 27-03-2009 o De expertgroep diversiteit van de politie Gelderland-Zuid ontving donderdag 26 maart van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Diversiteitprijs Nederlandse de prijs (een certificaat en cheque van EUR 25.000,-) voor het beste diversiteitsproject. Zij reikte deze prijs uit op het diversiteitscongres dat het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit (LECD) organiseerde.

Ieder korps kon zijn stem uitbrengen voor het beste diversiteitsproject. De expertgroep van Gelderland-Zuid werd daarbij het meest gewaardeerd door collega-korpsen. De teamleider van de expertgroep diversiteit Gelderland-Zuid, Aart de Zeeuw, nam de prijs van korpschef Magda Berndsen (portefeuillehouder diversiteit in de Raad van Hoofdcommissarissen) en de felicitaties van minister Ter Horst in ontvangst.

Wat doet de expertgroep?

Om als politie om te kunnen gaan met problemen die een multiculturele achtergrond hebben, is het belangrijk dat er binnen het korps inzicht is in diverse culturen. Zowel binnen het werk van de recherche als het werk van de agenten op straat wordt gezocht naar manieren om goed te kunnen reageren op gedragingen die voor ons vreemd of onbekend zijn. Soms zijn de problemen zo complex en specifiek, dat politiemensen ondersteuning nodig hebben in het zoeken naar de juiste aanpak. De expertgroep diversiteit kan hierin een belangrijke bijdrage leveren.

Wie zijn de experts?

De expertgroep bestaat uit politiemensen met diverse culturele achtergronden (ook de Nederlandse), die ervaring hebben opgedaan met politiewerk in multiculturele wijken. Om kennis en expertise actueel te houden en uit te breiden werkt de expertgroep samen met de landelijke expertgroep van het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit en het Landelijk Expertisecentrum Eergerelateerd Geweld.

(11)

Laatst gewijzigd 27-03-2009 10:25 | © Regio Gelderland-Zuid |