Vereniging VNO-NCW

Afschaffing vliegticketbelasting een goed besluit

Persbericht Platform Toerisme en Recreatie

25 maart 2009 -

Het PTR complimenteert het kabinet met het verstandige besluit om de vliegticketbelasting (naar verwachting) per 1 juli 2009 af te schaffen. Het getuigt van realiteitszin én politieke moed om terug te komen op een eerder genomen besluit dat slecht heeft uitgewerkt voor de economie.

Een onderzoek van SEO (in opdracht van ANVR en NBTC) dat begin maart aan VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes werd overhandigd, gaf aan dat afschaffing van de gewraakte tax per saldo EUR 1,3 miljard meer omzet gaat opleveren voor de Nederlandse economie en in het bijzonder de luchtvaartsector.

Met steun van het Platform Toerisme en Recreatie van VNO-NCW en MKB-Nederland voerde ANVR en de luchtvaartsector sinds de totstandkoming van het regeerakkoord van februari 2007 een felle strijd tegen de introductie, en later het bestaan, van de vliegticketbelasting. De effecten van de invoering van de vliegticketbelasting per 1 juli 2008 waren desastreus. Honderdduizenden reizigers weken uit naar dichtbijgelegen buitenlandse luchthavens.

Meer informatie op: www.anvr.travel

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77