Warchild


Van kindsoldaat tot rapper
26 maart 2009 - Ieder jaar worden wereldwijd ruim 250.000 kinderen ingezet in oorlogen. Emmanuel Jal uit Soedan was een van hen.

Van kindsoldaat...
Als zevenjarige belandde hij bij het Sudan People's Liberation Army en vocht vijf jaar lang mee in de oorlog. Op zijn dertiende is Emmanuel een oorlogsveteraan. Maar hij heeft geluk: een Engelse hulpverleenster smokkelt hem naar Kenia en voedt hem daar op als haar eigen kind. Emmanuel krijgt een goede scholing en begint te zingen en rappen in een mix van traditionele Afrikaanse muziek en westerse hiphop; een manier om te leren omgaan met zijn woede en frustratie. Hij blijkt een groot talent en in 2004 wordt zijn lied Gua, over het verlangen naar vrede in Sudan, een nummer 1-hit in Kenia. Inmiddels heeft Emmanuel Jal gezongen voor Nelson Mandela en samen met Annie Lennox, Alicia Keys en Faithless.

...tot auteur
In zijn boek "War Child, van kindsoldaat tot rapper" vertelt Emmanuel zijn schokkende maar hoopgevende en inspirerende verhaal. Over de verschrikkingen uit zijn jeugd, die muziek die zijn redding bleek te zijn en zijn succesvolle activiteiten als rapper en voorvechter van vrede en veiligheid voor kindsoldaten van nu.

Het verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden Zijn boek komt begin april uit in Nederland. Mark Vogt, directeur War Child: `Emmanuel vertelt in War Child het verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden. Over de menselijke verschrikking die oorlog heet, en over de vreselijke gevolgen voor hen die het meest kwetsbaar zijn: kinderen. Tegelijkertijd tekent zijn verhaal een toekomst van hoop, kracht en inspiratie. Een toekomst vormgegeven door jongeren die weten dat het anders kan, en anders moet. En die met al hun creatieve talent
- musicerend, schrijvend, rappend, filmend - ook anderen inspireren mee te doen.'

Kortingsactie
War Child vindt dat zijn verhaal in Nederland verteld moet worden en daarom kunnen wij jullie dankzij de Kosmos Uitgevers een korting aanbieden. Met de bon uit deze nieuwsbrief kan je "War Child, van kindsoldaat tot rapper" kopen voor slechts EUR 16,00.