Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Reeks autokraken in Heelsum

Publicatiedatum: 27-3-2009 10:42:58

HEELSUM - In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart heeft zich een reeks autokraken voorgedaan in Heelsum. Bij de politie zijn tot dusver een kleine twintig aangiftes binnengekomen. De daders hadden het onder meer voorzien op navigatieapparatuur en autoradio's.

Donderdagochtend ontdekten bewoners van onder meer de B. Ferwedastraat dat hun auto's waren opengebroken waarna de politie werd gewaarschuwd. Later bleek dat er ook auto's waren opengebroken op de Gilde, Bernardus Arpsstraat, Tamboer, Bart Crumstraat, Verleurweg en Sportlaan. Bij een aantal auto's was niets gestolen, maar bleken wel de ruiten te zijn ingeslagen. De politie is nog op zoek naar getuigen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben wat in verband met de auto-inbraken kan worden gebracht.

Tips
Autobezitters kunnen de kans op inbraak in hun auto verkleinen door geen waardevolle voorwerpen achter te laten. Laat desnoods het dashboardkastje open staan om te laten zien dat er niets van waarde in de auto ligt. Gebruikers van navigatieapparatuur doen er goed aan de houder ook uit de auto te halen en zelfs de voorruit schoon te maken: de sporen van zuignappen van de houders kunnen voor autokrakers aanwijzingen zijn dat er apparatuur in de auto ligt. Ook de kofferbak blijkt vaak geen veilige bergplaats en wordt geregeld door inbrekers doorzocht. Bent u toch slachtoffer geworden? Doen dan altijd aangifte. Dat kan ook digitaal via www.politie.nl. Door uw aangifte heeft de politie zicht op wat er in uw buurt gebeurt en kan daar eventueel op inspelen.
(09-040734)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer in Ede

Publicatiedatum: 27-3-2009 10:39:29

EDE - In Ede zijn donderdag 26 maart twee gewonden gevallen in het verkeer. Even voor vijf uur raakten twee fietsers op het fietspad aan de Frankeneng elkaar waarna beiden kwamen te vallen. Een vijftienjarige Edenaar liep daarbij verwondingen op aan zijn gezicht. De jongen werd terplekke onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Op de Laan der Verenigde Naties liep omstreeks vijf uur een zestienjarig meisje knieletsel op nadat ze met haar snorfiets betrokken raakte bij een botsing met een auto, bestuurd door een 24-jarige stadsgenote. De snorfietsster is naar het ziekenhuis gebracht.
(09-041154 / 041158)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto in greppel, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 27-3-2009 10:38:58

VOORTHUIZEN - Een 49-jarige automobilist uit Putten is donderdag 26 maart ongedeerd gebleven nadat hij in Voorthuizen van de weg was geraakt en met zijn wagen in een greppel was beland. Dat gebeurde even na drie uur op de Rubensstraat. De Puttenaar had tegenover de politie verklaard in een slip te zijn geraakt, mogelijk door olie op de weg. De wagen van de man is door een bergingsdienst afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(09-041074)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerthse jongeren beboet na stenen gooien

Publicatiedatum: 27-3-2009 10:38:29

DOORWERTH - Voer Doorwerthse jongens in de leeftijd van dertien tot en met zeventien jaar zijn donderdagavond 26 maart door de politie in hun woonplaats beboet wegens onder meer baldadigheid. De jongens waren rond negen uur opgepakt nadat er meldingen waren gekomen van twee ondernemers die stenen tegen de ruiten van hun zaken hadden gehad. Volgens getuigen zouden de daders ook bivakmutsen hebben gedragen. Op aanwijzen van de getuigen werden de vier op de Richtersweg door agenten in de kraag gevat en meegenomen naar het politiebureau. Aangezien de ondernemers geen aangifte deden omdat er geen schade was ontstaan, zijn de vier later aan hun ouders overgedragen. Ze kregen allen een boete wegens baldadigheid.
(09-041211)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---