Politie Groningen

Vrijdag 27 maart 2009

Provincie Groningen, 27-03-2009

Groningen: cafégangers aangehouden

De politie arresteerde vrijdagochtend vroeg vijf cafégangers die op de Grote Markt met elkaar op de vuist waren gegaan. De heren hadden het kort daarvoor al met elkaar aan de stok gekregen in een café. Op straat werd de ruzie voortgezet. Mede dankzij enkele portiers van horecagelegenheden werden de vechtersbazen uit elkaar gehaald. De vijf, in leeftijd variërend van 22 tot en met 24 jaar en afkomstig uit Nijmegen, Enschede en Groningen, werden door de politie aangehouden en ingesloten.

Groningen: aangehouden voor belediging

Een 30-jarige inwoner van Groningen werd donderdagavond in de Hoekstraat in Groningen voor belediging aangehouden. De man had de letters ACAB in zijn nek getatoeëerd, wat staat voor all cops are bastards. Twee agenten, die vanwege mogelijke drugshandel de man om zijn legitimatie hadden gevraagd, voelden zich door de tatoeage beledigd. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt. Hij vertelde eerst, de letters in zijn nek te hebben laten zetten nadat hij in de gevangenis was beland. Later verklaarde hij dat de afkorting acht cola acht bier betekent.

Groningen: gestolen auto vernield

De politie is op zoek naar een aantal jongeren dat donderdagavond een gestolen auto deels vernield in een bos bij de Noorddijkerweg bij Groningen achterliet. Met de auto was in het gebied gecrossed. De wagen werd daarna deels in de bosjes gestald. De wagen was elders in de stad gestolen.

Groningen: snorfietsster gewond

Een 21-jarige bestuurster van een snorfiets raakte donderdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Jacob Baldinstraat in Groningen. De uit Groningen afkomstige vrouw kwam in botsing met een uit de Jacob van Hattumstraat komende auto, bestuurd door een 36-jarige Groninger. De snorfietsster was enige tijd bewusteloos en werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Leek: man aangehouden

Een 33-jarige inwoner van Tolbert werd donderdagmiddag bij een supermarkt aan de Oldenoert in Leek aangehouden. Een agent die onderweg was naar huis, zag dat een man met een paraplu op een medewerker van de supermarkt inmepte. De politieman wist erger te voorkomen. Wat de oorzaak van het incident was, is nog onbekend.

Winschoten: garagehouder mishandeld

Een 41-jarige garagehouder uit Winschoten is donderdagmiddag in zijn bedrijf aan de Industrieweg mishandeld. De man werd door een klant met een metalen auto-onderdeel in het gezicht geslagen. De dader ging er daarna vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen. De verdachte had in eerste instantie met de garagehouder ruzie gekregen over een rekening. Die ruzie liep uit de hand waarna de klant op de eigenaar van het bedrijf insloeg. De politie is op zoek naar de verdachte.

Aduard: met teveel op in auto

Bij een routinecontrole op de Friesestraatweg bij Aduard werd donderdagnacht een 23-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn aangehouden. De man had met een promillage van 1.2 de alcohollimiet met meer dan het tweevoudige overschreden. Hij vertelde dat hij op verzoek van zijn vader achter het stuur was gestapt omdat deze zelf niet meer kon rijden. s Mans rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Een 50-jarige vrouw uit Loppersum is donderdagavond op de Delfzijlsterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat als passagiere naast een 50-jarige vrouw uit Loppersum. De bestuurster werd enigszins verblind door het grote licht van een tegenligger. Hierdoor stuurde de vrouw haar auto in de rechterberm. Het voertuig begon hierop te tollen en kwam uiteindelijk tot stilstand in het talud. De bijrijdster raakte door de aanrijding gewond. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: automobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft donderdagavond op het Marktplein een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had vlak voor zijn aanhouding een aanrijding gehad met een geparkeerde auto op de Populierenlaan. De verdachte was na de botsing doorgereden, omdat hij in de veronderstelling was geweest dat hij tegen een container was gereden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: trio aangehouden na vernieling ruit

De politie heeft donderdagavond in een steegje in de Ter Laanstraat drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar, allen uit Hoogezand, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Surveillerende politieagenten werden aangesproken door een automobilist. De man gaf aan dat drie jongens een ruit van een sporthal aan de Nieuweweg hadden vernield. De agenten gingen op basis van het verstrekte signalement op zoek naar de verdachten. Zij wisten het drietal even later in te rekenen. Bij de aanhoudingen bleek dat één van de jongens gewond was aan zijn hand. Tijdens het verhoor kwam de aap uit de mouw. De ruit bleek te zijn vernield door één van de verdachten. Hij had dit gedaan op aansporing van de andere twee. Het trio werd na verhoor overgedragen aan de ouders. De politie maakt proces-verbaal op.